Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Papa Francisc, vizită istorică în Sudanul de Sud. Zeci de pelerini au mers 9 zile pe jos până la Juba, pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif

Papa Francisc a ajuns ieri în Sudanul de Sud. Pontiful a fost întâmpinat de mii de oameni la aeroport, dar şi de preşedintele ţării. Vizita sa istorică este menită să aducă pacea în ţara profund marcată de violenţe. Deşi războiul civil s-a încheiat înca din 2018, luptele continua.

De Redactia Observator la 04.02.2023, 09:28
Vezi și

Numai cu o zi înainte de sosirea Papei, 27 de oameni au fost ucişi. Papa Francisc va sta în Sudanul de Sud până mâine, când se va întoarce la Roma. 

Zeci de pelerini catolici au mers 9 zile pe jos până la Juba, în Sudanul de Sud, pentru a-l vedea pe Papa Francisc

Un grup de aproximativ 60 de pelerini catolici se recuperează a petrecut nouă zile pe drumurile din Sudanul de Sud, o țară devastată de război, pentru a-l vedea pe Papa Francisc în capitala Juba.

„Mă dor picioarele, dar nu sunt atât de obosită. Când spiritul este cu tine, nu obosești. Nu aș fi ratat pentru nimic în lume venirea Papei la Juba. Suntem aici pentru a primi binecuvântarea Papei. Sunt încrezătoare că, având binecuvântările sale, lucrurile se vor schimba pentru această țară", a spus NightRose Falea pentru BBC, potrivit Mediafax.

Împinse de credință și de un sentiment de patriotism, femeile au pornit la drum din Rumbek, la aproximativ 300 de kilometri distanță de Juba. Ele au participat la rugăciunea ținută de Papa Francisc pentru cea mai tânără națiune din lume, care a fost afectată de conflicte de la obținerea independenței. „Mergeam câteva ore pe jos în fiecare zi și apoi ne petreceam noaptea în parohiile din centrele în care ne aflam. A fost obositor, dar a meritat", a declarat Faith Biel.

Biserica este văzută ca un simbol al speranței pentru mulți oameni din Sudanul de Sud. Este locul în care se refugiază mulți dintre cei strămutați din cauza conflictelor din țară. Papa Francisc petrece trei zile în această țară și duminică va ține o slujbă. El este însoțit, pe toată durata vizitei în Sudanul de Sud, de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și de moderatorul Adunării Generale a Bisericii Scoției, Iain Greenshields. Aceasta este prima călătorie comună în străinătate a celor trei lideri creștini, care a fost numită „pelerinaj al păcii".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, vizită istorică în Sudanul de Sud. Zeci de pelerini au mers 9 zile pe jos până la Juba, pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif