Paracetamolul, interzis pe rețete gratuite în Marea Britanie. Alte zeci de medicamente nu vor mai putea fi prescrise gratuit
Paracetamolul și alte medicamente uzuale nu vor mai putea fi prescrise de medici pe rețete gratuite, în Marea Britanie.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Încă trei români, confirmați morți în urma inundațiilor din Spania ridicând numărul total la 7. Alţi trei conaţionali sunt daţi dispăruţi
Paracetamolul și alte medicamente uzuale nu vor mai putea fi prescrise de medici pe rețete gratuite, în Marea Britanie.
Măsura a fost luată pentru a reduce bugetul cheltuielilor Sistemului de Sănătate din Marea Britanie (NHS) cu suma de până la 100 de milioane de lire sterline pe an.
Potrivit The Sun, noua măsură vizează medicamente ce se prescriau pentru a trata 35 de afecțiuni, cum ar fi răceala, indigestia, constipația sau diferite infecții.
Șefii NHS susțin că își doresc să prioritizeze resursele limitate, amintind că, anual, se cheltuiesc 22,8 milioane de lire sterline pentru tratarea constipației, sumă ce ar putea fi folosită pentru finanțarea a 900 de creșe.
- Avertisment de ultimă oră dat de meteorologi, după încălzirea bruscă a vremii: "Există un risc ridicat"
- Mesaj emoționant postat de iubitul Mirunei, după moartea elevei din Oradea la o lună de la accident: "O să te...
- Un tâmplar român s-a sinucis într-un parc din Italia şi i-a lăsat soţiei sale un teribil bilet de adio
De asemenea, 3 milioane de lire sterline se duc pentru medicamente care tratează diferite ciuperci sau infecții fungice, bani ce ar putea fi folosiți pentru 800 de operații de înlocuire de șold.
"Fiecare ban pe care îl putem economisi va fi folosit pentru investiții în sistemul nostru de îngrijire de urgență, în noi tratamente împotriva cancerului sau pentru servicii mai bune pentru bolbavii psihic", a declarat un director NHS.
Astfel, pe lista afecțiunilor pentru care nu se vor mai prescrie medicamente gratuite se numără: răceli, congestie nazală, conjunctivită, hemoroizi, colici la sugari, dermatita ușoară iritantă, diaree (adulți), transpirație excesivă (hiperhidroză), indigestie și arsuri la stomac, mușcături și înțepături de insecte, acnee ușoară, arsuri solare, arsuri și arsuri minore, erupție cutanată, prevenirea cariilor dentare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰