Antena Meniu Search
x

Avertisment de ultimă oră dat de meteorologi, după încălzirea bruscă a vremii: "Există un risc ridicat"

Meteorologii anunţă risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, din cauza încălzirii vremii.

Meteorologii anunţă risc mare de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, din cauza încălzirii vremii care va face ca stratul de zăpadă să devină instabil.

Potrivit meteorologilor, joi după-amiază, stratul de zăpadă măsura 289 centimetri la Bâlea-Lac, 219 centimetri la Vf. Omu, 83 centimetri la Sinaia, 15 centimetri la Fundata şi 12 centimetri la Predeal.

Vremea va continua să se încălzeacă, iar stratul de zăpadă va deveni instabil, mai ales la altitudini de peste 1.800 de metri.

Risc ridicat de avalansa in muntii Fagaras si Bucegi
Pe acelaşi subiect

”Încălzirea vremii va determina umezirea stratului de zăpadă depus zile trecute, care este puţin stabilizat şi cu coeziune relativ slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi şi în zonele adăpostite sunt prezente depozite însemnate, iar pe versanţi, numeroase plăci de vânt. Alunecarea stratului de zăpadă recent căzută, peste stratul mai vechi va fi probabilă în condiţiile unei slabe supraîncărcări, mai ales pe pantele înclinate şi expuse soarelui. Spontan, se vor produce curgeri şi avalanşe de topire de dimensiuni mici şi medii”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, la altitudini mai mici riscul este de trei, pe o scară de la unu la cinci, adică ”risc însemnat”.

Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 20.00, şi este valabilă până vineri, la ora 21.00. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Avertisment de ultimă oră dat de meteorologi, după încălzirea bruscă a vremii: "Există un risc ridicat"