Antena Meniu Search
x

Paradisul exotic unde totul se va putea plăti cu Bitcoin. Insula este destinația preferată de vacanță a vedetelor

O insulă din Caraibe, care se întinde pe o suprafață de 18 kilometri pătrați, va deveni prima comunitate din lume unde totul se va putea plăti cu Bitcoin, scrie Euronews. Paradisul exotic este od estinație populară printre vedete și unii membri ai familiei regale britanice. 

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 10:46

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pe insula Bequia se construiește un complex rezidențial de lux, cu 39 de vile, care vor putea fi cumpărate cu Bitcoin. De asemenea, criptomoneda este acceptată și pentru cumpărarea produselor esențiale sau plata la restaurant și în cafenele. 

“Un răspuns la provocările reale”

Potrivit dezvoltatorilor complexului rezidențial, acceptarea plății în bitcoin vine ca o necessitate, mai degrabă decât să fie o încercare de a atrage atenția potențialilor cumpărători. 

“Utilizarea criptomonedelor nu este un truc, ci un răspuns la provocările cu care se confruntă comunitatea de pe insulă, tăiate de la facilitățile bancare. Localnicilor din comunitățile insulare le este din ce în ce mai greu să trimită sau să primească bani la nivel internațional din cauza politicii marilor instituții bancare pentru a-și reduce riscurile.

Pe acelaşi subiect

Aceste politici împiedică băncile locale să poate face tranzacții internaționale. Este un trend din cauza căruia micile comunități insulare vor fi tăiate de la facilitățile bancare. Pentru economiile care supraviețuiesc datorită turismului va fi devatator”, a declarant Storm Gonsalves, mogului imobiliar și proprietarul complexului rezidențial de lux, scrie Euronews

“Oamenii sunt încă sceptici”

Scopul final este ca, în cele din urmă, aceste comunități să poată face plăți sigure. Insula Bequia, cunoscută sub numele de „insula din nori”, își câștigă reputația de paradis exotic de lux, cu facilități moderne.

Având în vedere acest lucru, dezvoltatorii complexului de lux care va fi echipat cu device-uri de top, consideră că sunt o investiție atractivă pentru oamenii care investesc deja și speculează cu privire la criptomonede.

"Nu toată lumea înțelege avantajul criptomonedelor. Oamenii sunt încă sceptici", a spus Gonsalves.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Paradisul exotic unde totul se va putea plăti cu Bitcoin. Insula este destinația preferată de vacanță a vedetelor