Antena Meniu Search
x

Una dintre cele mai mari economii din lume vrea să interzică criptomonedele

India va propune o lege care să interzică criptomonedele, iar oricine tranzacționează în țară sau chiar deține astfel de monede virtuale va fi amendat, a declarat un înalt oficial guvernamental, pentru Reuters.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 19:11

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Măsura este în conformitate cu agenda guvernamentală din ianuarie, care solicita interzicerea monedelor virtuale private, cum ar fi bitcoin, în timp ce se construiește un cadru pentru o monedă proprie, scrie Reuters.

În schimb, proiectul de lege ar oferi deținătorilor de criptomonede până la șase luni pentru a transforma monedele virtuale în bani cash, după care vor intra în vigoare penalitățile.

Oficialii sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul condus de premierul Narendra Modi deține o majoritate confortabilă în parlament. Dacă legea intră în vigoare, India ar fi prima economie majoră care va face ilegală deținerea criptomonedelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bitcoin a atins sâmbătă un nou nivel record, valorând 60.000 de dolari.

În India, însă, în ciuda amenințărilor autorităților, volumul  tranzacțiilor crește, în present 8 milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în cripto-investiții, potrivit estimărilor industriei. Nu sunt disponibile date oficiale.

Mai mulți politicieni au propus, în 2019, închisoarea de până la 10 ani pentru cei care exploatează, generează, dețin, vând, transferă, emit sau tranzacționează criptomonede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Una dintre cele mai mari economii din lume vrea să interzică criptomonedele