Antena Meniu Search
x

Paradisul neștiut al Greciei. Idei de vacanţă în vremea pandemiei

Cu ape turcoaz infinite, insula Milo este un paradis ascuns al Greciei. Spre deosebire de celelalte destinații elene pline de turiști străini, insula este vizitată mai mult de greci. Veche de mai bine de trei milioane de ani, insula este locul în care a fost descoperită una dintre cele mai cunoscute statui antice: Venus de Milo.

de Redactia Observator

la 13.10.2020, 13:48

Vezi și
  • Insula Patmos nu se bucură doar de peisaje impresionante, ci are și o istorie bogată.
  • În formă de potcoavă, Patmos este cel mai nordic punct din Arhipelagul Dodecanez.

Învăluită în mister, insula Patmos nu se bucură doar de peisaje impresionante, ci are și o istorie bogată. Potrivit legendelor, zeița Artemis a fost cea care a descoperit-o însă pe atunci insula era complet acoperită de apă.

Așa că, Artemis a rugat-o pe zeița Selene să o scoată din valuri. În formă de potcoavă, Patmos este cel mai nordic punct din Arhipelagul Dodecanez. Iar cu o altitudine de 269 metri deasupra mării, este și cel mai înalt punct din regiune. Acolo, se află și peștera Apocalipsei, locul în care Sfântul Ioan Teologul a primit revelaţia divină despre sfârșitul lumii.

Plină de legende este și insula Astypalea, care potrivit mitologiei grecești, a fost denumită după sora Europei. În antichitate, era cunoscută drept Banca Zeilor pentru bogăția de plante aromate care cresc aici. În zilele noastre, insula se deosebește prin casele albe asemănătoare cu cele din Santorini și apele azurii care o înconjoară.

Situată pe Coasta Peloponeză, insula Monemvasia se află la doar câteva ore de mers cu mașina de Atena. Orașul cu același nume este așezat pe o stâncă în vârful căreia se află un castel bizantin construit în secolul șase. Orașul cetate a fost conectat de teritoriul continental al Greciei abia în 1971 printr-un pod suspendat. Aici, turiștii pot vedea case vechi de secole, mici capele și magazine cu produse artizanale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Paradisul neștiut al Greciei. Idei de vacanţă în vremea pandemiei