Antena Meniu Search
x

Video Paralia Katerini, locul unde ziua temperatura nu trece de 30 de grade, iar noaptea e "frig ca-n Siberia". Reportaj Observator din staţiunea "perlă" a Greciei

E weekend de foc în Grecia, destinaţia preferată a românilor. Însă, pe plajele de la poalele muntelui Olimp, briza e perfectă, iar temperatura nu sare de 30 de grade. În staţiunea Paralia Katerini, aveţi nevoie chiar de un cardigan gros dacă ieşiţi seara la plimbare pe faleză. De 30 de ani, destinaţia rămâne în topul preferinţelor românilor. Au vizitat-o şi reporterii Observator. Cum arată un sejur aici, vedeţi într-un reportaj exclusiv. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.07.2023, 20:44

Vezi și

Ca să simţim aroma Mediteranei şi farmecul mării care au fascinat până şi zeii, alegem o cameră tradiţională.

Eva, proprietar hotel: Aceasta este o cameră autentic grecească. Aceasta este o uşă de 100 de ani. Aici o oglindă veche. Aici este un şemineu autentic. Am construit acest loc în urmă cu 15 ani, timp de 3 ani. Fiecare cameră reprezintă o ţară pe care am vizitat-o şi am iubit-o.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Să prinzi un loc de cazare în staţiunile din Grecia în această perioadă este o loterie. În momentul în care ajungem la recepţia hotelului, pe lângă card, este important să nu ne lipsească norocul. Acum mergem la plajă.

Pentru un prânz nu plătim mai mult ca pe litoralul românesc

Pe acelaşi subiect

Nu înainte de a lua la pas staţiunea. Paralia Katerini se află între mare şi munte, la poalele Olimpului. Terasele şi buticurile întinse de-a lungul falezei aduc cumva cu cele de pe litoralul românesc. Afişe pestriţe şi suveniruri de tot felul. De altfel e printre primele staţiuni pe care românii le au descoperit după anii 90. Şi, de 30 de ani, rămâne în topul preferinţelor.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Dacă simţim că preţurile sunt foarte mari la terase, putem oricând să luăm o bere de la magazin. Doi euro o doză de bere, 1.30 o doză mică, iar sticla undeva la 3 euro.

Pentru un prânz rapid nu plătim mai mult ca pe litoralul românesc.

Plajele au de ani de zile steagul albastru european, care certifică faptul că apa e foarte curată, nisipul fin şi curat. Operatorii români spun că, deşi Grecia rămâne prima alegere în sezonul vacanţelor, oamenii sunt mai cumpătaţi.

Mihai Dediu, proprietar firma turism: Anul acesta, faţă de anul trecut, se simte o criză financiară pe piaţa turismului. Venim aici pentru că e aproape de România. Căutăm cazări aproape de plajă.

Preţurile pentru o vacanţă de 7 zile în Paralia Ketrini pornesc de la 350 de euro la o pensiune modestă şi depăşesc două mii de euro dacă vă doriţi o cazare la un hotel de patru stele, pe plajă, cu vedere la muntele Olimp. Staţiunea este la 7 ore de mers cu maşina de Bucureşti. Aeroportul cel mai apropiat este cel de la Salonic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Paralia Katerini, locul unde ziua temperatura nu trece de 30 de grade, iar noaptea e "frig ca-n Siberia". Reportaj Observator din staţiunea "perlă" a Greciei