Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Militarii polonezi duşi de vânt 10 km în timpul unui exerciţiu. Un paraşutist a aterizat pe o casă, altul, atârnat de cablurile electrice

Nou incident în timpul unui exerciţiu al armatei poloneze. Mai mulţi paraşutişti au fost luaţi de vânt şi au aterizat la 10 km distanță faţă de punctul planificat, panicând localnicii unui sat. Unul dintre parașutiști a avariat acoperișul unei case iar altul a ajuns atârnat de cablurile electrice. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, relatează onet.pl.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 17:56

Luni, 9 septembrie, militarii polonezi au exersat sărituri cu parașuta. În timpul exercițiului efectuat de Regimentul 2 de Recunoaștere Hrubieszow, 12 parașutiști trebuiau să aterizeze într-o zonă deșertică, Blędowska, din sudul Poloniei. Cu toate acestea, vântul le-a zădărnicit planurile și au ajuns în satul Chechlo, panicând localnicii, relatează RMF FM.

Rafalele de vânt i-au purtat pe soldați spre nord-vest până deasupra satului Chechło. Unul dintre parașutiști a avariat acoperișul unui case, iar altul a rămas atârnat de cablurile electrice. Din fericire, nimeni nu a păţit nimic.

Localnicii i-au ajutat pe parașutiști. Unul dintre militari, rănit la genunchi, a fost transportat la o unitate medicală. Comisia de investigare a accidentelor aeriene va cerceta acest incident. În plus, armata va efectua şi ea o anchetă.

Vezi și

Potrivit unei surse citate de RMF FM, posibilitățile de a controla acest tip de parașută sunt limitate, ea se deschide automat după părăsirea aeronavei. Condițiile meteorologice dificile au schimbat direcţia de zbor. Imediat după ce soldații au sărit din avion, au apărut vânturi puternice.

"Ca urmare a creșterii bruște a vitezei vântului și a unei schimbări a direcției cu aproximativ 65 de grade, care a avut loc după ce militarii au părăsit aeronava, 12 paraşutişti au aterizat în afara deșertului Błędów", a explicat maiorul Agnieszka Gdula.

Nu este primul incident de acest tip. În august, militarii români aflaţi la o bază militară din Polonia au tras din greşeală asupra unui sat din apropierea poligonului. Un proiectil a lovit un apartament, iar celălalt a ajuns într-un loc de joacă. Din fericire, nu au fost victime. Soldaţii noştri se antrenau în cadrului unui exerciţiu NATO. În luna martie a acestui an, doi soldaţi polonezi au murit după ce au fost călcaţi de un tanc, alţi doi, în urma unor exerciţii cu explozibili, şi un al cincilea în timpul unui antrenament în munţii Tatra. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Militarii polonezi duşi de vânt 10 km în timpul unui exerciţiu. Un paraşutist a aterizat pe o casă, altul, atârnat de cablurile electrice