Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Parcă este apocalipsa". Bilanţul morţilor a urcat la 5300 după inundaţiile catastrofale din Libia

Numărul morţilor a ajuns la 5.300, după inundaţiile fără precedent din Libia şi este posibil chiar să se dubleze, iar peste 10.000 de persoane sunt date dispărute 

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 13:46

Numărul deceselor din Libia a ajuns la 5.300 de persoane, după inundaţiile catastrofale care au înghiţit întreaga regiune de est a ţării, relatează BBC.

Numărul morţilor din Libia a ajuns la 5.300

Bilanţul morţilor din oraşul libian Derna a ajuns la 5.300 de persoane, a declarat un ministru al administrației de est a Libiei agenției de presă Reuters.

Hichem Abu Chkiouat, ministrul aviației civile, susţine că numărul morților este posibil să crească și chiar să se dubleze. Până la momentul actual, peste 10.000 de persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor care au transformat Derna într-un oraş plin de cadavre.

Pe acelaşi subiect

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 1,8 milioane de oameni au fost afectați de inundații.

"Toți spun că este apocalipsa"

Jurnalistul Johr Ali a vorbit despre situaţia dramatică din Libia pentru BBC Radio 4: "Toți spun că este apocalipsa. Țipetele copiilor, cadavrele de pe străzi".

A mai povestit că a stat de vorbă cu singura familie supravieţuitoare dintr-un cartier din Derna. Clipele prin care au trecut aceste persoane sunt greu de imaginat.

"Atunci când au început inundaţiile, o femeie s-a agăţat de un stâlp de electricitate de pe stradă, pentru a se salva. Ei au vazut-o cum a murit acolo, au fost martori la asta,, a povestit jurnalistul.

Migranţii, printre cei mai afectaţi

Printre cele mai afectate persoane de inundaţiile fără precedent din Libia sunt migranţii. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, în Libia se află peste 600.000 de migranţi, dintre care o mare parte se află în zonele afectate.

"În acest stadiu incipient... nu avem încă o imagine clară despre cât de grav au fost afectați", spune purtătorul de cuvânt al agenției ONU, Paul Dillon.

Prin Libia trec anual migranţi din peste 40 de ţări care se îndreaptă prin Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » "Parcă este apocalipsa". Bilanţul morţilor a urcat la 5300 după inundaţiile catastrofale din Libia