Antena Meniu Search
x

Părțile implicate în conflictul din Siria recurg la înfometarea populației ca metodă de război

Armata siriană și diverse grupări armate rebele folosesc înfometarea ca metodă de război, au afirmat anchetatori ONU pentru drepturile omului în cel mai recent raport

Armata siriană și diverse grupări armate rebele folosesc înfometarea ca metodă de război, au afirmat anchetatori ONU pentru drepturile omului în cel mai recent raport

Asediile armatei în tabăra pentru refugiați palestinieni de la Yarmouk și în orașe din regiunea Damasc au dus la decese cauzate de înfometare și lipsa asistenței medicale, potrivit Comisiei ONU de anchetă privind Siria. Aproape 40% dintre copiii de la Yarmouk suferă de malnutriție, au anunțat experții ONU.

'Asediile și refuzarea ajutorului s-au dovedit fatale pentru cei mai vulnerabili', a afirmat șeful comisiei citate, Paulo Sergio Pinheiro, care s-a referit și la acțiunile rebelilor din opoziție și ale teroriștilor din gruparea Statul Islamic.

Guvernul sirian și-a intensificat în ultimii ani raidurile aeriene folosind de asemenea butoaie cu explozivi împotriva rebelilor care luptă pentru înlăturarea președintelui Bashar al-Assad. Organizațiile pentru drepturile omului au condamnat în mod repetat utilizarea unor astfel de dispozitive artizanale, afirmând că ele sunt folosite la întâmplare și provoacă multe victime în rândul civililor, iar utilizarea lor reprezintă o crimă de război.

Inițial, conflictul armat din Siria s-a purtat doar între armata siriană și rebelii care doresc să-l înlăture de la putere pe Bashar al-Assad, dar s-a complicat ulterior odată cu intrarea în scenă a islamiștilor radicali, în special gruparea Statul Islamic, în timp ce opoziția armată siriană a devenit tot mai fragmentată.

De la declanșarea revoltei împotriva regimului Assad, în martie 2011, cel puțin 220.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Părțile implicate în conflictul din Siria recurg la înfometarea populației ca metodă de război