Antena Meniu Search
x

Video Parisul a introdus limită de viteză de 30 km/h pe majoritatea străzilor din oraş. Urmează reducerea locurilor de parcare

Parisul nu mai trăieşte viaţa pe repede înainte. Limita de viteză a fost redusă de la 50 la 30 de kilometri pe oră pe majoritatea şoselelor din capitala franceză. Exceptate de noua măsură sunt câteva bulevarde pariziene, inclusiv celebrul Champs Elysee.

de Greta Gavrilă

la 31.08.2021, 17:33

Vezi și

Măsura a fost luată pentru a reduce poluarea aerului, pentru a preveni accidentele rutiere şi pentru o mai bună siguranţă a pietonilor.

"Ideea este să reducem spaţiul ocupat de maşini, iar asta implică micşorarea vitezei lor", a declarat viceprimarul David Belliard.

Limita de viteză a fost una dintre promisiunile de campanie făcute de primarul socialist Anne Hidalgo, înainte de alegerile locale de anul trecut. Hidalgo a extins de asemenea pistele de biciclete şi are în plan să reducă aproximativ 60.000 din cele 140.000 de locuri de parcare ale oraşului.

Ce spun parizienii despre limita de viteză

Pe acelaşi subiect

Şoferii nu sunt deloc mulţumiţi, mai ales cei de taxi şi cei care livreză mâncare sau bunuri. Însă, per total, parizienii sunt mulţumiţi că străzile vor deveni mai sigure şi mai liniştite. 59% dintre ei au fost de acord cu noua limită.

Măsura este de asemenea în linie cu un apel făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în luna mai, cerând limite stricte de viteză în centrele urbane.

Până luni, în jur de 60% dintre străzile din Paris aveau limită de 30 de kilometri la oră. Acum aceasta se aplică peste tot, mai puţin centura şi autostrăzile.

Măsuri similare au fost luate şi în alte oraşe franceze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Parisul a introdus limită de viteză de 30 km/h pe majoritatea străzilor din oraş. Urmează reducerea locurilor de parcare