Antena Meniu Search
x

Parlamentarii libanezi ar fi decis să se vaccineze anti-Covid înaintea medicilor sau populaţiei nevoiaşe. Banca Mondială amenință că suspenda ajutorul

Banca Mondială a amenințat că va suspenda finanțarea pentru vaccinare anti-Covid în Liban, după ce în presa locală au apărut declaraţii că unii parlamentari vor fi vaccinaţi cu prioritate.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.02.2021, 16:32

Politicienii din Liban au decis să se vaccineaze înaintea tuturor, iar Banca Mondială a reacţionat dur - DPA Images / Marwan Naamani via HEpta

Politicienii din Liban se vaccinează primii

Comentariile Băncii Mondiale au apărut pe măsură ce frustrarea a crescut în rândul populaţiei libaneze.

Libanul a primit primul lot de vaccin Pfizer-BioNTech - aproximativ 28.000 de doze - în această lună, cu ajutorul Băncii Mondiale, care a declarat că va monitoriza pentru a se asigura că vaccinurile vor ajunge la cei mai nevoiași, scrie Reuters.

În prima sa operațiune de finanțare a achiziționării vaccinurilor COVID-19, Banca Mondială a realocat 34 de milioane de dolari pentru a ajuta Libanul să înceapă vaccinările.

După ce mass-media locală a raportat că unii parlamentari vor primi vaccinul COVID-19, directorul regional al Băncii Mondiale, Saroj Kumar Jha, a declarat că s-a încălcat planul național convenit pentru o vaccinare corectă.

"După confirmarea încălcării, Banca Mondială poate suspenda finanțarea pentru vaccinuri și sprijin pentru răspunsul COVID19 în Liban. Fac apel la toți, adică la toți, indiferent de poziția dvs., să vă înregistrați și să vă așteptați rândul" a scris oficialul pe Twitter.

Ministerul Sănătății din Liban a încercat să îndepărteze temerile că politicienii s-ar vaccina primii, dar nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Parlamentarii libanezi ar fi decis să se vaccineze anti-Covid înaintea medicilor sau populaţiei nevoiaşe. Banca Mondială amenință că suspenda ajutorul