Antena Meniu Search
x

Parlamentul britanic i-a adus un ultim omagiu Doamnei de Fier

Parlamentul britanic i-a adus un ultim omagiu Doamnei de Fier. Intr-o sesiune speciala, membrii forului legislativ au elogiat activitatea lui Margaret Thatcher, fara a trece sub tacere eventualele divergente fata de politica sa.

Vezi și

 In acelasi timp, fiul fostei sefe a guvernului a multumit, in numele familiei, pentru numeroasele mesaje de sprijin si condoleante primite.

Cele doua Camere ale Parlamentului si-au intrerupt vacanta de primavara pentru a omagia memoria Doamnei de Fier. In Camera Comunelor, cel dintai care a luat cuvantul a fost premierul David Cameron, conservator ca si Margaret Thatcher.

Ea a definit si a depasit marile provocari ale epocii sale si este drept ca Parlamentul sa se reuneasca pentru ca noi sa ne putem arata respectul”, a declarat premierul britanic David Cameron.

Chiar si partidul laburist, de opozitie, a avut cuvinte de lauda pentru cariera remarcabila a Doamnei de Fier.

Margaret Thatcher a fost o personalitate unica si impunatoare. Am fost in dezacord cu multe din faptele sale, dar respect ceea ce inseamna moartea sa pentru cei, foarte multi, care au admirat-o si salut implinirile sale personale”, a declarat Ed Miliband, liderul partidului laburist.

De la sedinta au lipsit doar cativa deputati din fostele zone miniere si alte regiuni afectate sever de politica lui Margaret Thatcher. Ceremonia funebra va avea loc miercuri, in prezenta reginei Elisabeta a Doua. Doamna de Fier ar fi fost onorata sa stie ca suverana va asista la funeralii, potrivit fiului sau, Mark Thatcher.

Am fost, pur si simplu, coplesiti de mesajele de sprijin si condoleante, de toate felurile, venite de peste tot. Si stiu ca mama sa ar fi apreciat faptul ca au venit de la oameni din toate categoriile sociale”, a spus acesta.

In prima declaratie publica a familiei de la deces, Mark Thatcher a adaugat ca mama sa a avut o viata indelungata si implinita, dar aceasta nu poate alina durerea pierderii sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Parlamentul britanic i-a adus un ultim omagiu Doamnei de Fier