Antena Meniu Search
x

Partidele de opoziție cer o anchetă în cazul dezvălurilor legate de agenții lui Putin care ar fi spar telefonul folosit de Liz Truss

Guvernul britanic a insistat duminică că are o securitate cibernetică robustă pentru oficialii săi, asta după ce după ce un ziar local a raportat că telefonul fostului prim-ministru Liz Truss a fost spart în timp ce era ministru de externe al Marii Britanii. la scurt timp după apariția informațiilor, partidele de opoziție au cerut o investigație în acest caz, notează AP.

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 17:25

Partidele de opoziție cer o anchetă în cazul dezvălurilor legate de agenții lui Putin care ar fi spar telefonul folosit de Liz Truss - Profimedia

Cel mai nou scandal în care este implicată Liz Truss a început după ce ziarul Daily Mail a susținut că atacul asupra telefonului folosit de fostul premier britanic a fost descoperit când aceasta urma să devină lider al Partidului Conservator în vară. Potrivit acestuia, breșa de securitate a fost ținută secretă de premierul Boris Johnson și de șeful serviciului public.

Ziarul, citând surse anonime, a declarat că spionii ruși au fost suspectați de acest atac. Hackerii au obținut acces la informații sensibile, inclusiv discuții despre războiul din Ucraina cu oficiali străini, precum și conversații private între Truss și un aliat politic, fostul șef al Trezoreriei, Kwasi Kwarteng.

Purtătorul de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să comenteze aranjamentele de securitate, dar a spus că este vorba de"sisteme robuste pentru a ne proteja împotriva amenințărilor cibernetice", inclusiv informări periodice de securitate pentru miniștri.

Opoziția cere o anchetă

Pe acelaşi subiect

"A fost telefonul lui Liz Truss spart de Rusia, a existat o scurgere de informații și, dacă da, de ce?" a declarat purtătoarea de cuvânt a Partidului Liberal Democrat pentru afaceri Externe, Layla Moran. "Dacă se dovedește că aceste informații au fost ascunse publicului pentru a proteja candidatura lui Liz Truss la conducerea partidului, acest lucru ar fi de neiertat", a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Laburist, Yvette Cooper, a declarat că "povestea ridică probleme legate de securitatea cibernetică". "De aceea, securitatea cibernetică trebuie luată atât de în serios de către toată lumea din guvern", a declarat ea pentru Sky News.

"Dar și acuzațiile cu privire la faptul dacă un ministru al Cabinetului a folosit un telefon personal pentru afaceri guvernamentale serioase, ridică întrebări serioase cu privire la motivul pentru care aceste informații sau această poveste au fost dezvăluite chiar acum", a adăugat Yvette Cooper.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Partidele de opoziție cer o anchetă în cazul dezvălurilor legate de agenții lui Putin care ar fi spar telefonul folosit de Liz Truss