Antena Meniu Search
x

Foto Pasagerii care au scăpat cu viaţă din "trenul morţii" din Grecia s-au prăbuşit, în lacrimi, în braţele rudelor: "Am auzit o bubuitură. Apoi, haos"

"Haos", "panică", "Infern". Sunt cuvinte folosite de cei care au văzut moartea cu ochii în accidentul feroviar petrecut în Grecia, în noaptea de marţi spre miercuri, când un tren de călători s-a izbit frontal de un marfar. Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 85 au fost rănite în tragedie. Mărturiile pasagerilor care au scăpat cu viaţă sunt cutremurătoare.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 14:28

Vezi și

"Ştiţi ceva? Aţi auzit ceva?" Rudele pasagerilor aflaţi în trenul IC62, implicat miercuri noapte în accidentul dramatic din Grecia, s-au strâns de la primele ore ale dimineţii la gara din Salonic. Cu toţii sperau să afle veşti despre persoanele dragi care călătoreau pe ruta Atena - Salonic, înainte ca impactul cu un marfar să ucidă cel puţin 36 de persoane şi să rănească alte 85.

Tragedie în Grecia. Mărturiile pasagerilor care au scăpat cu viaţă din "trenul morţii"

Unii dintre ei au reuşit să discute cu supravieţuitorii accidentului feroviar, care au descris clipe de groază. "Am auzit o bubuitură. Apoi, haos", povesteşte cineva, conform Reuters. "Mamă, mi-a luat foc părul. Nu ştiu cum am scăpat cu viaţă", a povestit o tânără, potrivit Kathimerini. O altă mamă încearcă, disperată, să dea de urma fiicei sale.

În total, cinci autobuze au ajuns la Gara din Salonic, pentru a prelua pasageri şi a-i transporta în oraşul vechi. Majoritatea au urcat în stare de şoc, prăbuşindu-se în braţele rudelor îngrijorate. Unii au izbucnit în lacrimi. "Au fost câteva secunde care au părut un secol", mărturiseşte unul dintre primii salvatori care au ajuns la faţa locului.

Pe acelaşi subiect

"Am crezut că o să mor", spune un bărbat care se afla aproape de primele vagoane care au fost înghiţite de flăcări. Apoi, a văzut trenul căzând de pe şine. "Oamenii ţipau, fetele plângeau în hohote. Din fericire, uşa din spate s-a deschis şi am putut coborî cu toţii", a descris un alt pasager.

Tren de călători, impact frontal cu un marfar. Care este cauza accidentului

Între timp, coliziunea frontală dintre cele două trenuri în zona localității Tempi din Grecia naște tot mai multe întrebări despre cauza accidentului. Președintele asociației mecanicilor de locomotivă din Grecia, Kostas Genidounias, a declarat că nici semafoarele, nici indicatoarele și nici controlul traficului nu funcționează de ani buni pe ruta Atena - Salonic. "Totul se face manual", susţine acesta.

Armata, mobilizată pentru operațiunile de salvare

Aproximativ 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe au fost mobilizate, potrivit serviciilor elene de salvare. De asemenea, au fost desfăşurate macarale şi mecanici pentru a încerca să îndepărteze resturile şi să ridice vagoanele răsturnate.

"Majoritatea pasagerilor au fost duşi în siguranţă", a subliniat purtătorul de cuvânt al pompierilor. "Operaţiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare şi se desfăşoară în condiţii dificile, din cauza coliziunii puternice a celor două trenuri", a mai spus el, miercuri dimineaţă.

Unul dintre vagoane a luat foc şi mai multe persoane au rămas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune ERT. La postul de televiziune SKAI, guvernatorul regiunii, Kostas Agorastos, a declarat că "peste 250 de pasageri au fost transferaţi cu autobuzul la Salonic", al doilea oraş al ţării, în nord. "Din păcate, numărul răniţilor şi morţilor riscă să fie mare", a avertizat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pasagerii care au scăpat cu viaţă din "trenul morţii" din Grecia s-au prăbuşit, în lacrimi, în braţele rudelor: "Am auzit o bubuitură. Apoi, haos"