Video Pasarela aflată deasupra Fontana di Trevi din Roma a fost inaugurată. Turiştii vor admira monumentul mult mai de aproape
Pasarela aflată deasupra Fântânii Trevi din Roma a fost inaugurată. Construcţia a fost creată pentru a le permite turiştilor să admire mult mai de aproape monumentul până se vor încheia renovările. Există însă şi câteva reguli. Numai 130 de persoane pot trece deodată pe noua pasarelă şi cei care mânăncă acolo pot primi amenzi. Autorităţile spun că lucrările de renovare ar trebui să se încheie până la finalul lunii următoare.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Ultimele clipe din viaţa lui Silviu Prigoană. S-a prăbuşit la masă cu prietenii, la restaurantul pe care-l frecventa săptămânal
Turiştii şi localnici vor putea admira Fontana di Trevi din Roma dintr-un unghi inedit, în timp ce se plimbă pe pasarela instalată pe perioada lucrărilor de restaurare a celebrului monument, informează Reuters. Podul metalic, care va oferi vizitatorilor prilejul de a vedea de la o distanţă mai mică faţada bogat ornamentată a fântânii, va rămâne instalat timp de circa două luni, cât timp se desfăşoară lucrările de reabilitare.
''Am vrut să oferim tuturor posibilitatea de a admira fântâna şi de a face acest lucru dintr-o perspectivă unică'', a precizat pentru Reuters primarul Romei, Roberto Gualtieri, sâmbătă, cu prilejul inaugurării pasarelei. ''În mod normal nu ai acces la perspectiva pe care o ai de pe pasarelă... aşa că, de fapt, e o oportunitate unică''.
Restaurarea fântânii este preconizată să fie finalizată până la finalul anului
Restaurarea fântânii - capodoperă barocă finalizată în 1762 - este preconizată să fie finalizată până la finalul anului. Lucrările de reabilitare includ îndepărtarea depunerilor de praf, poluare, oxid de fier şi calcar, a precizat pentru Reuters Anna Maria Cerioni, şefa lucrărilor de restaurare a patrimoniului artistic şi cultural al Romei.
O pasarelă similară a fost folosită în 2014 pe perioada unor lucrări de restaurare mai îndelungate. Doar 130 de persoane vor putea fi prezente simultan pe pasarela, aşa că autorităţile sunt în căutarea unor modalităţi prin care să limiteze accesul la unul dintre cele mai aglomerate monumente.
Gualtieri a spus că Roma nu are în vedere în acest moment o taxă de acces, dar analizează modalităţi prin care vizitarea fântânii să fie o ''experienţă care să nu fie distrusă de supraaglomerare''.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰