Antena Meniu Search
x

Pastila contraceptivă pentru bărbați, noua descoperire cu efecte revoluţionare

Pastilele contraceptive vor putea fi folosite în viitor şi de bărbaţi. Nu e vorba despre aceleaşi produse ca în cazul doamnelor, ci de un nou tip de tratament.

Vezi și

Pastilele contraceptive vor putea fi folosite în viitor şi de bărbaţi. Nu e vorba despre aceleaşi produse ca în cazul doamnelor, ci de un nou tip de tratament. Este descoperirea cercetătorilor americani care spun că tableta miraculoasă ar reduce testosteronul şi alţi hormoni esenţiali pentru reproducere.

După ani buni de încercări eşuate şi teste în laborator, oamenii de ştiinţă au găsit formula perfectă pentru domnii care nu-şi doresc copii. 

Sanjay Gupta, neurochirurg: Se pare că este sigură, nu are efecte secundare şi pare că scade nivelul testosteronului al bărbaţilor. 

În acest moment, singura cale prin care bărbaţii pot opri producţia de testosteron este operaţia de extirpare a testiculelor. Însă, odată cu această intervenţie chirurgicală, domnii ajung sterili. În cazul pastilei revoluţionare, cercetătorii asigură că fertilitatea nu va fi afectată.

Sanjay Gupta, neurochirurg: În timp, nivelul va creşte la loc pentru că îi transmiţi organismului că nu trebuie să mai producă testosteron, nu e nevoie să facă asta şi se opreşte. Însă, dacă nu mai iei pastila, organismul nu va mai primi semnalul să se oprească şi va începe să producă testosteron. Este la fel ca la pastila contraceptivă pentru femei. 

Oamenii de ştiinţă avertizează că, la fel ca în cazul femeilor, ar putea exista şi un efect secundar.

Domnii, însă, mai au de aşteptat. Pastila contraceptivă pentru bărbaţi este la nivel de testare şi va ieşi pe piaţă abia peste câţiva ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Pastila contraceptivă pentru bărbați, noua descoperire cu efecte revoluţionare