Antena Meniu Search
x

Pastrama de Bucovina, celebră la New York. Un celebru sendviş servit în Manhattan are origini româneşti

Aţi mâncat vreodată un sendviş newyorkez? Cei mai mulţi ar spune nu, fără să ştie că celebrul preparat servit în metropola americană are origini româneşti.

Vezi și

Aţi mâncat vreodată un sendviş newyorkez? Cei mai mulţi ar spune că nu, fără să ştie, de fapt, că celebrul preparat servit în metropola americană are origini româneşti. Reporterii Observator l-au găsit pe cel care pregăteşte pastrama de vită pentru acest sendviş după o reţetă de la 1800.

Aproape că nu există american care să nu fi încercat sendvişul cu pastramă. În Manhattan, cel mai faimos cartier din New York, acest preparat este vedetă... printre vedete. Staruri precum Barbara Streisand sau Danny DeVito s-au lăsat seduse de gustul românesc. 

Pe străzile din Manhattan este imposibil să nu găseşti o astfel de tonetă la care se vând de la hot dog până la sendvişuri cu pastramă!

Puţini ştiu însă istoria celebrului sendviş. Printre clienţi, l-am găsit şi pe Constantin Ştefănescu, un român stabilit la New York. 

Constantin Ştefănescu, român stabilit în New York:

Deşi are multă carne acest sendviş, merită încercat! Complet diferit faţă de ce găşeşti în Europa!

Şi totuşi, tocmai din Europa provine celebra pastramă atât de iubită peste ocean. Mai precis, din nordul ţării noastre. Se spune că imigranţii români au dus-o cu ei în America, acum mai bine de un secol.

Cei de acolo recunosc că reţeta originală vine din România, mai exact, de undeva din Nordul Bucovinei, sudul Cernăuţiului, spune Radu Rughiniş, cel care a redescoperit reţeta veche de două secole şi care vrea să o facă, din nou, celebră şi în România. 

Pentru un sendviş ca la New York, aveţi nevoie de pâine ciabata sau focacia, un sos de muştar cu smântână, piept de vită maturată în crustă de condimente, telemea maturată, salată de varză murată cu chimen şi dulceaţă de ceapă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pastrama de Bucovina, celebră la New York. Un celebru sendviş servit în Manhattan are origini româneşti