Antena Meniu Search
x

Patriarhul Kiril susţine că Rusia a intrat împotriva voinţei în războiul din Ucraina. "Patria noastră trece printr-o încercare"

Rusia a intrat în conflictul armat din Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, într-o predică ţinută duminică în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, potrivit EFE.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 17:52

Patriarhul Kiril şi Vladimir Putin
Patriarhul Kiril: "Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi" - Profimedia

"Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului", a declarat patriarhul Kiril, citat de RIA Novosti. "Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre", a afirmat Kiril, un susţinător fervent al campaniei militare ruse în ţara vecină şi al politicilor preşedintelui Vladimir Putin.

Patriarhul Kiril: "Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi"

Potrivit Agerpres, patriarhul a adăugat că Rusia a devenit un "ghimpe în ochi" pentru mulţi în lume şi unii cred că "poate fi eliminată". "Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (...). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia", a adăugat el, legând aceasta de o "viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului".

"Deci, bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi", a reiterat patriarhul rus, al cărui sprijin faţă de războiul declanşat de Kremlin în Ucraina i-a atras critici atât din partea Vaticanului, cât şi a altor biserici ortodoxe. Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Patriarhul Kiril susţine că Rusia a intrat împotriva voinţei în războiul din Ucraina. "Patria noastră trece printr-o încercare"