Antena Meniu Search
x

Patru români arestați în legătură cu furturi comise în Italia

Patru români cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani au fost arestați în legătură cu mai multe furturi comise în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.11.2020, 08:04

Românii riscă ani grei de închisoare pentru numeroasele furturi comise
Românii erau specializați în furtul de biciclete și ustensile utilizate în agricultură - L'Amico del Popolo
  • Românii au comis furturi de zeci de mii de euro.
  • Doi dintre cei patru români au fost prinși la Drobeta Turnu Severin.

Întreaga poveste a început în luna martie, când un român de 26 de ani, care conducea o dubă înmatriculată în Anglia, a fost tras pe dreapta de polițiștii italieni în localitatea Romano d'Ezzelino din provincia Vicenza.

Conform L'Amico del Popolo, prezența românului nu era justificată în zonă, iar comportamentul suspect al acestuia i-a făcut pe polițiști să ancheteze situația.

Sursa amintită precizează că oamenii legii au găsit, în dubița condusă de român, biciclete în valoare totală de 87.000 de euro, biciclete care ar fi fost adunate în urma mai multor furturi.

Românul a fost ridicat direct de anchetatori, iar după ce au stabilit traseul parcurs de acesta și legăturile sale telefonice, anchetatorii și-au dat seama că alți trei români și doi italieni au fost implicați în furturi.

Alte biciclete, dar și ustensile utilizare în agricultură au fost descoperite în garajul unei românce de 37 de ani din Belluno.

Cum însă cei trei români implicați în furturi au fost avertizați de reținerea tânărului de 26 de ani, aceștia au reușit să fugă din Italia, astfel că autoritățile din Peninsulă au emis mandate europene de arestare pe numele lor.

Doi dintre români, un bărbat și femeia care deținea garajul din Belluno, au fost capturați în cele din urmă la Drobeta Turnu Severin, iar un alt român a fost prins în Oslo, Norvegia, după ce și autoritățile din Suedia l-au dat în urmărire pentru furtul de ATV-uri.

Acum, cei patru români riscă ani grei de închisoare pentru numeroasele furturi comise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Patru români arestați în legătură cu furturi comise în Italia