Antena Meniu Search
x

Patru ţări încearcă să salveze un geolog blocat într-o peşteră

De trei zile, o sută de medici şi salvamontişti din Germania, Italia, Elveţia şi Austria se chinuie să-l salveze pe un cercetător rămas captiv într-o peşteră.

Vezi și

 De trei zile, o sută de medici şi salvamontişti din Germania, Italia, Elveţia şi Austria se chinuie să-l salveze pe un cercetător rămas captiv într-o peşteră. Bărbatul de 52 de ani se află imobilizat la un kilometru sub pământ şi e rănit grav. Şi cu fiecare oră care trece starea sa de sănătate se deteriorează.

Bărbatul a făcut parte din echipa care a descoperit peştera din sudul Germaniei în urmă cu aproape 20 de ani. Şi de atunci s-a întors de mai multe ori ca să o exploreze. Ultima dată a coborât în peşteră în weekend, împreună cu doi prieteni.

Iar duminică de dimineaţă s-a întâmplat accidentul. Autorităţile germane spun că exploratorul este rănit grav în zona capului şi a pieptului. Salvatori din patru ţări încearcă să-l salveze de atunci.

Operaţiunea de salvare, în care sunt implicaţi peste 100 de medici şi salvamontişti se desfăşoară cu greutate din cauza reliefului. Căile de acces sunt blocate şi echipele de salvare ajung cu greu la peştera în care se află bărbatul.

Autorităţile spun că bărbatul de 52 de ani este conştient şi poate să stea în picioare. Operaţiunea de salvare s-ar putea încheia cu succes până la finalul săptămânii, sunt de părere salvatorii. Peştera în care a căzut cercetătorul are o lungime de peste 19 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Patru ţări încearcă să salveze un geolog blocat într-o peşteră