Antena Meniu Search
x

Paul Urey, un britanic voluntar umanitar în Ucraina, a murit în detenție. A fost capturat de separatiștii pro-ruși

Un cetățean britanic capturat de forțele separatiste pro-ruse a murit în detenție, potrivit BBC. Paul Urey lucra ca voluntar umanitar, potrivit presei britanice, dar a fost acuzat de autoritățile ruse că este mercenar.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:09

Paul Urey, un britanic voluntar umanitar în Ucraina, a murit în detenție. A fost capturat de ruși
Paul Urey, un britanic voluntar umanitar în Ucraina, a murit în detenție. A fost capturat de ruși - Sky News

Paul Urey ar fi murit în urmă cu cinci zile, din cauza "unor boli", potrivit informațiilor funizate de Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie familiei acestuia.

Bărbatul, care lucra ca voluntar umanitar, potrivit presei britanice, a fost capturat pentru "activități mercenare" în Donețk. 

Urey, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat la un punct de control în afara orașului Zaporojie, pe 25 aprilie, alături de Dylan Healy, de 22 de ani, un alt voluntar britanic. Mama victimei a declarat, într-un mesaj pe rețelele sociale, că este „complet devastată”.

Daria Morozova, un avocat pentru drepturile omului în Donețk, a declarat pe rețelele de socializare că Urey suferea de diabet și de probleme respiratorii, renale și cardiovasculare, potrivit Sky News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Paul Urey, un britanic voluntar umanitar în Ucraina, a murit în detenție. A fost capturat de separatiștii pro-ruși