Antena Meniu Search
x

Pedeapsă dură pentru violatorii din Pakistan. Agresorii vor fi castraţi chimic, iar violurile în grup vor fi pedepsite cu moartea

Violatorii condamnați pentru infracțiuni repetate se vor confrunta cu castrarea chimică în Pakistan, după ce parlamentul a adoptat o nouă lege împotriva violului în urma unui val de atacuri asupra femeilor și copiilor din țară.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 14:01

Legi aspre pentru violatorii din Pakistan
Legi aspre pentru violatorii din Pakistan - Shutterstock

Parlamentarii au aprobat legea care va permite, de asemenea, condamnări mai rapide prin înființarea de instanțe speciale care vor accelera judecata cazurilor de viol, scrie Daily Mail

Castrarea chimică implică utilizarea medicamentelor pentru a reduce testosteronul și a fost folosită pentru pedofili în Indonezia din 2016 și violatorii de copii în Polonia din 2006.  

Decizia vine în urma creșterii numărului de violuri ale femeilor și copiilor în Pakistan și investigarea și urmărirea ineficientă a acestor cazuri de violență sexuală. Legea impune o serie de măsuri care vizează abordarea sexuală, inclusiv crearea unui registru național al infractorilor sexuali și protecția identității victimelor.  Proiectul de lege prevede, de asemenea, că guvernul trebuie să înființeze instanțe rapide speciale la nivel național pentru a audia cazurile de viol și vor trebui să ajungă la un verdict în termen de cel mult patru luni. 

Pedepse aspre pentru violatori

De asemenea, vor fi create celule de criză împotriva violului în spitalele publice, unde victimele își pot înregistra agresiunea și pot primi un examen medical în câteva ore de la comiterea infracțiunii. Cei găsiți vinovați de viol în grup vor fi condamnați la moarte sau închiși pe viață, iar recidivitorii ar putea fi supuși castrarii chimice. Legea a fost promulgată în decembrie anul trecut, de către președintele Arif Alvi, după ce prim-ministrul Imran Kahn și cabinetul său au aprobat-o, dar votul de miercuri în Adunarea Naţională a încadrat, definitiv, propunerea ca lege. 

Hărțuirea sexuală și violența împotriva femeilor sunt frecvente în Pakistan, unde aproape 1.000 de femei sunt ucise în fiecare an în așa-numitele „crime de onoare” pentru că ar fi încălcat normele conservatoare privind dragostea și căsătoria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pedeapsă dură pentru violatorii din Pakistan. Agresorii vor fi castraţi chimic, iar violurile în grup vor fi pedepsite cu moartea