Antena Meniu Search
x

Video Pelerinajul de la Mecca. Cel puţin 14 oameni au murit, răpuşi de canicula zdrobitoare. Temperaturile au ajuns la 48 de grade

Cel puţin 14 oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca din cauza caniculei. Victimele au făcut insolaţie - temperaturile au urcat până la 48 de grade Celsius. Peste două milioane de musulmani s-au adunat la Mecca. Autorităţile le-au împărţit apă şi au instalat umbrele cu vapori care să îi mai răcorească pe pelerini. 

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 20:06

Cel puţin 14 pelerini iordanieni şi cinci iranieni au murit în Arabia Saudită în timpul pelerinajului anual de hajj, care se desfăşoară pe caniculă, au anunţat duminică autorităţile din ţările lor, fără a preciza cauza deceselor. Pelerinajul anual de hajj, unul dintre cei cinci stâlpi ai islamului, a început vineri la Mecca, în vestul Arabiei Saudite, cu participarea a peste 1,8 milioane de credincioşi, majoritatea din străinătate.

Ucişi de caniculă la pelerinaj

Anul acesta are loc în plină vară, într-una dintre cele mai fierbinţi regiuni din lume, cu temperaturi care au atins sâmbătă 46 de grade. Autorităţile saudite nu au dat detalii cu privire la numărul de cazuri de hipertermie observate în rândul pelerinilor, dar anul trecut au fost înregistrate, potrivit acestora, peste 10.000 de cazuri, dintre care 10% au fost de insolaţie, cel mai grav caz.

Vezi și

"Paisprezece pelerini iordanieni au murit şi alţi 17 au dispărut în timp ce efectuau ritualurile de hajj", a declarat duminică Ministerul iordanian de Externe, potrivit unui comunicat publicat de agenţia oficială de presă Petra. Şeful Semilunii Roşii iraniene, Pirhossein Koolivand, a declarat că "cinci pelerini iranieni şi-au pierdut viaţa (...) la Mecca şi Medina în timpul hajj-ului din acest an".

Toţi musulmanii sunt aşteptaţi să meargă în pelerinaj la Mecca cel puţin o dată în viaţă, dacă îşi pot permite acest lucru. Acesta constă într-o serie de ritualuri efectuate pe parcursul a patru zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Pelerinajul de la Mecca. Cel puţin 14 oameni au murit, răpuşi de canicula zdrobitoare. Temperaturile au ajuns la 48 de grade