Antena Meniu Search
x

Pentagonul anunţă că o navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roşie. Rebelii Houthi din Yemen revendică doar unele atacuri

O navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roșie, a anunțat Pentagonul. Rebelii Houthi din Yemen au revendicat ulterior atacuri asupra a două nave pe care le-au descris ca fiind legate de Israel.

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 21:18

Distrugătorul american USS Carney
Distrugătorul american USS Carney - Profimedia

O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul, ceea ce ar putea marca o escaladare majoră a unei serii de atacuri maritime în Orientul Mijlociu legate de războiul dintre Israel şi Hamas, relatează AP.

Navă de război americană, atacată în Marea Roşie

Rebelii Houthi din Yemen au revendicat ulterior atacuri asupra a două nave pe care le-au descris ca fiind legate de Israel, dar nu au recunoscut că au vizat o navă a Marinei americane, conform AP. Atacul a marcat o potențială escaladare într-o serie de atacuri maritime în Orientul Mijlociu legate de războiul dintre Israel și Hamas.

"Suntem conștienți de rapoartele privind atacurile asupra navei USS Carney și a navelor comerciale din Marea Roșie și vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile", a declarat Pentagonul pentru The Associated Press.

Pe acelaşi subiect

Carney este un distrugător din clasa Arleigh Burke, relatează Mediafax. Nu este clar deocamdată ce daune au suferit navele în urma atacurilor, dacă au existat. Armata britanică a declarat anterior că a avut loc un presupus atac cu drone și explozii în Marea Roșie, fără a oferi detalii.

O navă ar fi fost lovită de o rachetă, a doua atacată cu o dronă

Pentagonul nu a identificat de unde crede că a venit atacul. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, generalul de brigadă Yahya Saree, a revendicat atacurile, afirmând că prima navă a fost lovită de o rachetă, iar cea de-a doua de o dronă, în timp ce se afla în strâmtoarea Bab el-Mandeb, care leagă Marea Roșie de Golful Aden. El a spus că navele ar fi ignorat avertismentele primite de la oficialii houthi înainte de atac.

Saree nu a menționat că vreo navă de război americană ar fi fost implicată în atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Pentagonul anunţă că o navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roşie. Rebelii Houthi din Yemen revendică doar unele atacuri