Antena Meniu Search
x

Video Calvarul prin care a trecut Ronen Engel, românul ucis de Hamas în captivitate. Suferea de diabet şi avea nevoie de insulină

Război Israel - Hamas. Unul dintre ostaticii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, capturat de Hamas încă de pe 7 octombrie, a fost ucis de terorişti. Soţia şi cei doi copii ai cuplului fuseseră eliberaţi în urmă cu doar câteva zile, în urma unui schimb de prizonieri. Ostilităţile în Fâşia Gaza au fost reluate în forţă, odată cu expirarea armistiţiului. Armata lui Netanyahu spune că a bombardat peste 400 de ţinte, soldate cu aproape 200 de morţi. 

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 21:29

Vezi și

Ronen Engel a fost răpit de Hamas din kibbuțul Nir Oz împreună cu soţia şi două dintre fiicele lor. În ultimele mesaje pe care le-au trimis rudelor, au spus că se ascund în casă. Soţia lui Ronen era la telefon cu sora ei când teroriştii au dat buzna peste ei. 

Bărbatul, cu dublă cetăţenie israeliano-română, suferea de diabet şi avea nevoie de insulină. Nimeni nu ştie dacă a avut acces la tratament. Fratele lui declara în urmă cu o lună pentru Observator că speră că se va întoarce acasă într-un final. 

  • Dani Engel, fratele românului răpit în Israel: După ce am văzut ce le-au făcut oamenilor, este foarte greu să mai ai speranţă, dar îmi spun în fiecare secundă că trebuie să am speranţă. Nu pot să gândesc altfel, îmi doresc foarte mult să-mi văd fratele înapoi, pe Yuval, Mika şi Karina. 

Cele trei au fost eliberate zilele trecute, însă ieri familia a fost anunţată că Ronen a murit. Alţi şase ostatici israelieni deținuți de Hamas au fost uciși în captivitate.

Pe acelaşi subiect

În Fâșia Gaza au fost reluate bombardamentele, imediat ce armistiţiul dintre Israel şi Hamas a expirat

  • Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei israeliene: Armata israeliană a reluat luptele în Fâșia Gaza și este pregătită pentru următoarele etape ale războiului. Hamas a încălcat armistițiul prin faptul că nu a pus în aplicare planul de eliberare a persoanelor răpite și prin lansarea de rachete asupra teritoriului statului Israel. Hamas deține în continuare 136 de ostatici, inclusiv 17 femei și copii care au fost răpiți fără milă din casele lor.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a declarat că 193 de palestinieni au fost uciși. Cei mai mulți dintre ei sunt copii și femei. Alte 650 de persoane ar fi fost rănite. Grupurile umanitare spun că locuitorii au avut foarte puțin timp, sau chiar deloc, să fugă din calea bombelor. 

  • Mahmoud Abu Khel, locuitor din Gaza: Ne-am aşezat la masa de prânz și deodată a avut loc un atac aerian care a vizat casa mea. Aceasta este o zonă rezidențială, case cu copii. Majoritatea victimelor au fost copii. Nu au avut nimic de-a face cu conflictul. Toți erau civili.

Din fericire, primele camioane cu ajutor umanitar de la încheierea armistiţiului au intrat în Gaza astăzi. 50 de TIR-uri cu ajutor umanitar au fost lăsate să treacă din Egipt. Agențiile de asistență spun însă că există în continuare o lipsă disperată de provizii.

Hamas are în continuare 136 de ostatici. În California, actorul Arnold Schwarzenegger s-a întâlnit, aseară, cu familiile unora dintre ei. La birourile sale din Santa Monica starul le-a ascultat poveștile și le-a promis sprijinul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Calvarul prin care a trecut Ronen Engel, românul ucis de Hamas în captivitate. Suferea de diabet şi avea nevoie de insulină