Antena Meniu Search
x

Video Hamas refuză să mai facă schimb de prizonieri până când nu va fi semnat un nou armistițiu. Care e următoarea fază a ofensivei israeliene

Război Israel - Hamas. Un nou acord Israel-Hamas pare a fi departe de a se realiza. Negocierile dintre tabere sunt complet blocate. 200 de palestinieni au fost ucişi de la expirarea armistiţiului. Familiile ostaticilor nu se lasă şi s-au adunat aseară la Tel Aviv, unde au cerut autorităților israeliene să ajungă la un acord pentru eliberarea celor dragi. Următoarea fază a ofensivei israeliene se va concentra asupra sudului Gazei, unde sute de mii de palestinieni se adăpostesc după ce au fugit din nord. Atenţie, detalii şi imagini cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 09:03

Vezi și

De când israelienii au reluat ostilităţile, civilii din Gaza nu mai au din nou somn. Bombardamentele au ucis sute de palestinieni. Oamenii din estul enclavei au primit deja ordin de la armata lui Netanyahu să se mute în sud, la Rafah.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vom continua războiul până când vom atinge toate obiectivele. Este imposibil să le îndeplinim fără operațiunea terestră.

Israelul acuză Hamas că a încălcat armistiţiul

Israelul acuză Hamas că a încălcat armistiţiul prin faptul că nu a eliberat 15 femei și doi copii pe care îi ținea ostatici.

Pe acelaşi subiect

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării: Nu avem niciun interes să rănim civili. Luptăm împotriva teroriştilor. Presiunea militară este cea care ne permite să ne atingem cele două obiective: succesul și întoarcerea celor răpiți pe teritoriul Israelului, acasă, la familiile lor.

Ostaticii deja eliberaţi s-au reunit la Tel Aviv

Între timp, ostaticii deja eliberaţi, alături de familiile celor încă rămaşi în captivitate, s-au reunit la Tel Aviv într-un cadru de-a dreptul emoţionant. Aceştia au cerut mai repede eliberarea celor dragi. 

Hadas Kalderon, mama ostaticilor Erez şi Sahar: Tatăl lor, Ofer Kalderon, este încă acolo. Sahar îl vrea înapoi pe tatăl său. Erez are nevoie de tatăl ei.

Adjunctul șefului Hamas, Saleh Al-Arouri, a declarat sâmbătă pentru Al Jazeera că nu va mai exista niciun schimb de prizonieri cu Israelul până când nu va fi semnat un nou armistițiu.

Un român răpit de Hamas a fost declarat mort. Ronen Engel a fost luat pe 7 octombrie din kibbutzul Nir Oz împreună cu soţia şi două dintre fiicele lor. Bărbatul, cu dublă cetăţenie israeliano-română, suferea de diabet şi avea nevoie de insulină. Nimeni nu ştie dacă a avut acces la tratament. 

Protestele au ajuns să fie din ce în ce mai periculoase

În lume, protestele au ajuns să fie din ce în ce mai periculoase. Un manifestant care purta cu el un steag palestinian şi-a dat foc în faţa consulatului israelian din Atlanta. Un agent de securitate a încercat să-l oprească, dar în zadar. 

Deşi acum două zile, asociaţia Semiluna Roşie Palestiniană anunţa că Israelul a blocat intrarea de ajutor umanitar in enclavă, ieri, 50 de camioane cu ajutoare au intrat în Gaza prin punctul de trecere de la Rafah.

De la începutul conflictului sângeros, din 7 octombrie, peste 15.000 de palestinieini şi alţi 1.300 de israelieni şi-au pierdut viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Hamas refuză să mai facă schimb de prizonieri până când nu va fi semnat un nou armistițiu. Care e următoarea fază a ofensivei israeliene