Antena Meniu Search
x

Pentagonul confirmă că unele imagini și înregistrări video cu "OZN-uri" sunt reale

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii confirmă că o serie de înregistrări video și imagini cu „fenomene aeriene neidentificate” realizate în 2019 sunt într-adevăr imagini reale cu obiecte zburătoare neidentificate, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 13:02

Imagini surprinse de Marina americană
Imagini surprinse de Marina americană - US Navy
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Înregistrările arată ceea ce par a fi obiecte zburătoare neidentificate de forme triunghiulare sau sferice mişcându-se rapid în timp ce sunt surprinse de camere cu infraroşu. 

„După cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita divulgarea informațiilor care ar putea fi utile potențialilor adversari SUA, Departamentul Apărării nu discută public nici detaliile observațiilor, nici ale analizelor referitoare la incursiunile raportate în zonele noastre de antrenament sau în spațiul nostru aerian", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, scrie CNN.

În luna aprilie 2020, Pentagonul a lansat oficial trei înregistrări video care arată „fenomene aeriene neidentificate” care au fost înainte dezvăluite de o companie private.

În prezent, Forţele aeriene au un ghid oficial pentru cum pot piloţii să raporteze când cred că au văzut ceea ce pot fi OZN-uri.

Înregistrările video au apărut iniţial în perioada decembrie 2017 - martie 2018, lansate de To The Stars Academy of Arts & Sciences, companie cofondată de Tom DeLonge, fost membru al trupei Blink-182, care susţine că studiază informaţii despre fenomene aeriene neidentificate.

Pentagonul a studiat înregistrări ale unor astfel de întâlniri ca parte a unui program clasificat, lansat la cererea fostului senator Harry Reid al statului Nevada. Programul a fost lansat în 2007 şi a fost încheiat cinci ani mai târziu, potrivit Pentagonului, după ce a fost considerat că există priorităţi care necesită finanţare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Pentagonul confirmă că unele imagini și înregistrări video cu "OZN-uri" sunt reale