Antena Meniu Search
x

Percheziţii de amploare la Bruxelles, într-un dosar de TERORISM! Un suspect a fost reţinut la Molenbeek

Un suspect a fost reţinut la Molenbeek, în urma a opt percheziţii efectuate luni în regiunea Bruxellesului, într-un dosar de terorism, informează News.ro

Un suspect a fost reţinut la Molenbeek, în urma a opt percheziţii efectuate luni în regiunea Bruxellesului, într-un dosar de terorism, a anunţat parchetul federal belgian, relatează AFP, citat de News.ro

Cinci dintre cele opt descinderi au fost efectuate la Molenbeek, o comună populară din aglomeraţia capitalei belgiene din care sunt originari mai mulţi suspecţi în atentatele de la paris şi Bruxelles, care care au legătură cu această anchetă, a precizat parchetul.

Bărbatul reţinut la Molenbeek, Samir El Yaakoubi, interesează justiţia antitero din cauza presupuselor sale legături cu un grup de belgieni radicalizaţi plecaţi să lupte în Siria în 2014, a precizat pentru AFP o sursă apropiată dosarului, confirmând astfel informaţii de presă.

”El trebuie să dea nişte explicaţii” cu privire la această plecare. a adăugat această sursă.

Pe acelaşi subiect

Parchetul federal a refuzat să comunice identitatea bărbatului reţinut.

Un judecător de instrucţie urmează să hotărască marţi o eventuală inculpare şi plasare în detenţie a suspectului reţinut, a anunţat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

În afară de cele cinci percheziţii la Molenbeek, alte trei percheziţii au avut loc la Anderlecht, Jette şi Asse, la nord-vest de Bruxelles.

Ele au fost efectuate luni de către unitatea antitero din cadrul Poliţiei Judiciare federale, a dezvăluit cotidianul belgian La Dernière heure.

Poliţiştii au acţionat în cadrul unui dosar de terorism aflat în instrucţie din 2014, potrivit parchetului federal, însărcinat cu acest tip de dosare.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Percheziţii de amploare la Bruxelles, într-un dosar de TERORISM! Un suspect a fost reţinut la Molenbeek