Antena Meniu Search
x

Galerie foto Pescar îmbogățit instant de o mică perlă portocalie, dar extrem de rară, găsită pe o plajă, în Thailanda

Surpriză uriaşă pentru un pescar din Thailanda. Omul a descoperit pe plajă o perlă rară, într-o cochilie de melc. El este acum în negocieri pentru a o vinde.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 05.02.2021, 17:20

  • Un pescar a dat peste o perlă rară
  • Descoperirea spectaculoasă a fost făcută în Thailanda

Un pescar care se confrunta cu sărăcia a găsit din întâmplare o perlă rară, de culoare portocalie, pe o plajă din Thailanda. Mare i-a fost mirarea când a realizat că aceasta valora de fapt peste un sfert de milion de lire sterline

Hatchai Niyomdecha, în vârstă de 37 de ani, aduna cochilii împreună cu familia sa, când s-au împiedicat de o descoperire rară. Omul a găsit o geamandură la țărm, cu o serie de cochilii, inclusiv trei scoici, lipite de ea. Fratele său, Worachat Niyomdecha, de 35 de ani, le-a luat acasă.

Cei doi fraţi i-au dat cochiile de melc tatălui lor, Bangmad Niyomdecha, în vârstă de 60 de ani, care a fost cel care a descoperit perla, potrivit dailymail.co.uk

Perlele Melo au de la culoarea portocalie, la cafeniu până la maro - culoarea portocalie fiind cea mai scumpă nuanță. Ele sunt depozitate în interiorul cochiilor de melc , spre deosebire de perlele tradiționale, care se găsesc în stridii.

Hatchai şi-a chemat soția și pe cei doi băieți ai săi, să inspecteze cu el prețioasa bijuterie, de 7,68 grame. Bărbatul a decis să verifice valoarea acesteia a doua zi.

Bărbatul spune că a avut o premoniţie înainte să găsească perla 

Vecinii adunaţi la familie acasă şi-au dat seama că perla este de fapt extrem de scumpă. Hatchai a susținut că a avut un vis ciudat cu câteva zile înainte de a găsi perla.

''Un bătrân în alb cu o mustață lungă mi-a spus să vin pe plajă ca să pot primi un cadou. Cred că m-a condus să găsesc perla. Banii nu doar îmi vor schimba viața, ci îmi vor schimba destinul. Întreaga mea familie va avea o viață mai bună'', a spus omul. 

El crede că bătrânul ar putea fi o zeitate care ar fi vrut să-l ajute să iasă din sărăcie. Un al treilea potențial cumpărător negociază acum cu familia, dar doreşte să vadă singur dacă este un Melo autentic. El se așteaptă să zboare în Thailanda săptămâna viitoare, dar va trebui să urmeze carantina de două săptămâni și alte instrucțiuni înainte de a ajunge la casa proprietarului de perle. 

Acest tip de perle se găsesc de obicei în Marea Chinei de Sud și Marea Andaman, în largul coastei Birmaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Pescar îmbogățit instant de o mică perlă portocalie, dar extrem de rară, găsită pe o plajă, în Thailanda