Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 20 de ani de cercetări, distruși de un om de serviciu care a oprit "o alarmă enervantă". Laboratorul cere acum daune de 1 milion de dolari

Peste 20 de ani de cercetări științifice au fost pierduți după ce un îngrijitor ar fi oprit "o alarmă enervantă", după cum arată informațiile dintr-un dosar care urmează să ajungă pe masa judecătorilor din SUA. Instituția de învățământ superior din New York solicită acum peste un milion de dolari drept daune de la firma pentru care lucra cel care le-a psu capăt studiilor, notează CNN.

de Redactia Observator

la 27.06.2023 , 12:28

- Shutterstock

Reprezentații laboratorului explică faptul că în acel congelator se aflau rezultatele a peste 20 de ani de cercetări științifice, inclusiv țesuturi și mostre de celul extrem de sensibile la variațiile de temperatură. Reprezentații universității nu dau vina pe îngrijitor și, în schimb, au decis să-i cheme în instanță pe reprezentații firmei care asigurau serviciile de curățenie, acuzându-i că nu au asigurat instructajul corespunzător al angajaților care lucrau în instituție.

Culturile celulare și eprubetele din congelator trebuiau menținute la -80 grade Celsius și o fluctuație mică de nici 3 grade ar provoca daune, deci alarmele ar suna dacă temperatura ar crește la -78 grade sau ar scădea la -82 grade. K.V. Lakshmi, profesor și director al Centrului de cercetare în energie solară biochimică a școlii ’ 60, care a coordonat cercetarea, a observat că alerta congelatorului a pornitla 14 septembrie 2020 sau în jurul acestei date, deoarece temperatura a crescut la -78 grade. Totuși, experții au stabilit că mostrele erau în siguranță până când reparațiile necesare puteau fi realizate.

Dar, pe 17 septembrie, îngrijitorul a auzit ceea ce el a numit ulterior "o alarmă enervante". Încercând să fie de ajutor, angajatul a umblat la întreruptoarele controlau alimentarea cu electricitate congelatorului, iar în scurt timp temperatura a crescut până la -32 grade Celsius.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri externe » Peste 20 de ani de cercetări, distruși de un om de serviciu care a oprit "o alarmă enervantă". Laboratorul cere acum daune de 1 milion de dolari