Antena Meniu Search
x

Peste 3.000 de persoane, blocate la bordul unui vas de croazieră în Mauritius. Mai mulţi pasageri sunt suspecţi de holeră

Mai bine de 3.000 de persoane sunt blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unei potenţiale epidemii de holeră, transmite luni agenţia DPA.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 10:52

Peste 3.000 de persoane, blocate la bordul unui vas de croazieră în Mauritius. Mai mulţi pasageri sunt suspecţi de holeră
Peste 3.000 de persoane, blocate la bordul unui vas de croazieră în Mauritius. Mai mulţi pasageri sunt suspecţi de holeră - Profimedia

În urma unei serii de cazuri de simptome gastrointestinale apărute la bordul Norwegian Dawn, autorităţile din Mauritius au decis duminică refuzarea acostării vasului în portul capitalei Port Louis. Anterior, insula franceză La Réunion a refuzat intrarea navei pe teritoriul său.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani

Majoritatea celor 2.184 de pasageri urmau să-şi înceapă călătoria de întoarcere acasă duminică. În acelaşi timp, 2.279 de călători urmau să se îmbarce la Port Louis, a indicat autoritatea portuară. La bordul navei se află, de asemenea, 1.026 de membri ai echipajului.

Angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord, duminică dimineaţă. Rezultatele sunt aşteptate marţi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 pasageri şi un membru al echipajului au acuzat diaree şi vărsături. Aceste persoane au fost izolate în camerele lor, scrie Agerpres.

Compania americană Norwegian Cruise Line a declarat că un număr restrâns de pasageri de la bordul Norwegian Dawn au prezentat simptome gastrointestinale uşoare în călătoria de douăsprezece zile în Africa de Sud.

"Din cauza testelor suplimentare solicitate de autorităţile locale înainte ca intrarea să fie permisă, guvernul din Mauritius a amânat cu două zile debarcarea pentru croaziera actuală şi îmbarcarea pentru următoarea, până la 27 februarie 2024", potrivit unui comunicat al companiei.

Într-o scrisoare datată duminică, pusă la dispoziţia agenţiei DPA, căpitanul i-a informat pe pasageri că nu vor părăsi pentru moment nava în Port Louis.

Compania a adăugat că au fost sporite eforturile de igienizare de la bord, precizând că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea clienţilor, a echipajului şi a destinaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Peste 3.000 de persoane, blocate la bordul unui vas de croazieră în Mauritius. Mai mulţi pasageri sunt suspecţi de holeră