Antena Meniu Search
x

Galerie foto Peste 70 de persoane au fost arestate în Franţa, în timpul protestelor faţă de introducerea certificatului sanitar

Manifestaţiile de sâmbătă desfăşurate în Franţa împotriva propunerii autorităţilor de introducere a certificatului sanitar au condus la arestarea a 71 de persoane. Dintre acestea 24 de reţineri au avut loc la Paris.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.07.2021, 16:12

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, 29 de poliţişti au fost răniţi în timpul protestelor la care au participat în intreaga ţară peste 161.000 de oameni, dintre care 11.000 doar la Paris, transmite Le Figaro. "În timpul manifestaţiilor, 27 de poliţişti şi doi jandarmi au fost răniţi. În rândul protestatarilor nu au fost înregistrate victime", transmite Ministerul de Interne într-un comunicat.

Omaenii protestează faţă de măsurile adoptate de autorităţi

Demonstraţiile au fost umbrite de incidentele petrecute între poliţişti şi protestatari în mai multe oraşe precum Lyon, Nantes, Toulouse şi Paris. Forţele de ordine au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene împotriva protestatarilor violenţi de pe Champs-Elysees.

Manifestaţiile au loc ca răspuns al populaţiei cu privire la propunerea autorităţilor care vor să condiţioneze accesul în diferite insituţii pe baza unui certificat sanitar prin care pot demonstra că au fost vaccinaţi. Decizia vine ca soluţie prin care se încearcă încetinirea infectărilor cu coronavirus, după ce Franţa a intrat săptămâna trecută, oficial, în valul al patrulea al pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Peste 70 de persoane au fost arestate în Franţa, în timpul protestelor faţă de introducerea certificatului sanitar