Antena Meniu Search
x

Marea Britanie: Peste 1.000 de soldaţi ai Casei Regale au defilat în cadrul paradei de Ziua Reginei

Regatul Unit a fremătat a sărbătoare! Peste 1.000 de de soldaţi ai casei regale au defilat în cadrul paradei de Ziua Reginei

Vezi și

Regatul Unit a fremătat a sărbătoare! Peste 1.000 de de soldaţi ai casei regale au defilat în cadrul paradei de Ziua Reginei

Însoţită de soţul său, prinţul consort Filip, suverana a urmărit cu atenţie defilarea impresionantă a regimentelor armatei britanice şi a trecut în revistă Garda Regală.

A fost un spectacol de fanfară în cadrul căruia chiar şi cel mai mic detaliu a fost bine pus la punct. Îmbrăcaţi în uniformele specifice gărzilor casei regale britanice, soldaţii au păşit în ritm de sărbătoare în faţa suveranei. Coifurile strălucitoare şi coama roşu-aprins i-au făcut pe cavalerii britanici să fie punctul forte al defilării.

La finalul spectacolului, regina Elizabeta a pornit cu o caleaşcă trasă de cai spre Palatul Buckingham. Charles, Prinţul de Wales, şi fiul său cel mare, William, Ducele de Cambridge, s-au urcat pe cai şi au urmat-o îndeaproape pe suverană.

A urmat un spectacol aerian de excepţie. Avioanele de elită ale Marii Britanii au trecut în linie dreaptă deasupra palatului, în vreme ce echipa de acrobaţii în aer a colorat cerul în culorile Regatului Unit.

În acest timp, la balconul palatului, glumele s-au ţinut lanţ. Prinţul Harry i-a amuzat pe membrii familiei regale chiar în timpul spectacolului aerian. Ducesa şi ducele de Cambridge au fost surprinşi râzând în hohote şi însăşi regina s-a arătat amuzată de anectodele prinţului Harry. Singurul care a lipsit a fost prinţul George, ce împlineşte un an luna viitoare.

În fiecare an, Regina Elizabeta îşi serbează de două ori ziua. O dată pe 21 aprilie, ziua ei de naştere şi cea de-a doua în a doua sâmbătă din iunie, când vremea este favorabilă pentru desfăşurarea paradei. Evenimentul, cu o tradiţie de 250 de ani, este un ritual tradiţional ce avea loc înainte de plecarea trupelor la război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie: Peste 1.000 de soldaţi ai Casei Regale au defilat în cadrul paradei de Ziua Reginei