Antena Meniu Search
x

Petrecere în stil francez după Cupa Mondială

Imaginile bucuriei vin din Franţa. Doar la Paris, un milion de oameni au ieşit, aseară, pe străzi. Au jubilat după reuşita echipei lor naţionale în finala Campionatului Mondial de Fotbal.

Vezi și

Imaginile bucuriei vin din Franţa. Doar la Paris, un milion de oameni au ieşit, aseară, pe străzi. Au jubilat după reuşita echipei lor naţionale în finala Campionatului Mondial de Fotbal.

Cel mai lung bulevard francez a fost neîncăpător şi în această după-amiază. Sute de mii de francezi şi-au aşteptat eroii în centrul Parisului.

Cei mai buni fotbalişti de pe planetă au ajuns acasă în jurul orei 18.00. Au adus cu ei trofeul Cupei Mondiale.

Echipa naţionaţă le-a adus francezilor o bucurie ca pentru o nouă Zi Naţională. 15 iulie a devenit ziua în care, pentru a doua oară în istorie, după două decenii, Franţa este campioana lumii. 

Champs Elysee, bulevardul lung de doi kilometri, s-a umplut cu cei mai fericiţi oameni de pe planetă. Au strigat Vive la France, au cântat şi au dansat. Pe faţa da Arcului de Trimf au fost proiectate fotografiile fotbaliştilor.

În miez de noapte, petrecerea a fost stricată de huliganii care au devastat vitrinele unor magazine şi au aruncat cu pietre spre forţele de ordine. Haosul a devenit şi mai mare când poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene.

Nici meciul nu a fost lipsit de incidente. În a doua repriză, activiste ale grupului Pussy Riot au intrat pe teren în semn de protest faţă de politica din Rusia.

Pe toată durata finalei Campionatului Mondial, echipele au fost susţinute din lojă de preşedintele francez şi de cel croat. Emmanuel Macron nu şi-a stăpânit nicio secundă bucuria de a avea cea mai bună echipă de fotbal din lume. A dansat alături de fotbalişti în vestiar şi chiar a sărutat trofeul.

Şi preşedintele Kolinda Kitarovic s-a bucurat pentru fiecare gol al croaţilor. La final, cei doi lideri s-au îmbrăţişat amical şi au mers pe teren să-şi felicite jucătorii. A plouat torenţial, însă Vladimir Putin nu şi-a invitat oaspeţii sub umbrela sa.

Aceeaşi umbrelă l-a apărat pe preşedintele rus şi în vestiarul francezilor de şampania care a curs în valuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Petrecere în stil francez după Cupa Mondială