Antena Meniu Search
x

Pfizer începe faza întâi a testelor clinice pentru un tratament oral care ar putea fi administrat bolnavilor de Covid, de la apariţia primului simptom

Pfizer vrea să dezvolte un tratament care s-ar administra pe cale orală. Acesta ar putea fi administrat bolnavilor de Covid, încă de la apariţia primului simptom, spun reprezentanţii companiei. Pfizer se află în faza întâi a testelor clinice.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.03.2021, 11:07

Tratamentul ar putea fi luat de la apariţia primului simptom, spun reprezentanţii
Pfizer începe faza întâi a testelor clinice pentru un tratament oral care ar putea trata bolnavii de Covid - Profimedia Images
  • Pfizer începe faza întâi a testelor clinice pentru un tratament oral anti-Covid
  • Reprezentanţii spun că acesta ar putea fi administrat încă de la apariţia primelor simptome

Pfizer, care a adus pe piață primul vaccin anti-Covid-19 aprobat, desfășoară etapa întâi a unui studiu clinic pentru un tratament oral care ar putea trata bolnavii de Covid. Oamenii ar putea să îl ia atunci când dezvoltă pentru prima dată simptome, ceea ce l-ar face primul antiviral oral de tip tratament de acest fel pentru coronavirus.

Compania a anunțat că progresează către administrarea dozelor multiple, după finalizarea administrării dozelor unice, într-un studiu de fază întâi, la adulți sănătoși, pentru a evalua siguranța și tolerabilitatea unui nou antiviral terapeutic pentru SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, notează forbes.com.

Procesul de la baza tratamentului oral

Acest proces de fază întâi se desfășoară în Statele Unite. Acest tratament oral ar trebui să aibă potențialul de utilizare în tratamentul COVID-19, precum și utilizarea potențială pentru a aborda amenințările viitoare ale coronavirusului, potrivit pfizer.com.

Pe acelaşi subiect

''Abordarea pandemiei de COVID-19 necesită atât prevenire prin vaccin, cât și tratament specific pentru cei care contractă virusul. Având în vedere modul în care SARS-CoV-2 se modifică și impactul global continuu al COVID-19, pare probabil că va fi esențial să aveți acces la opțiuni terapeutice atât acum, cât și dincolo de pandemie. Am conceput PF-07321332 ca o terapie orală potențială care ar putea fi prescrisă la primul semn de infecție, fără a fi nevoie ca pacienții să fie spitalizați'', a declarat directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten.

Procesul se bazează pe inhibitori de protează - același tip de tehnologie utilizată pentru tratarea HIV și a hepatitei C. Studiul include grupuri placebo cu studii cu doză unică și cu doze multiple. Compania studiază, de asemenea, un antiviral intravenos pentru tratarea Covid-19, care este utilizat acum pentru studiile clinice. 

''Împreună, cele două [antivirale orale și intravenoase] au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea'', a spus directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten.

Inițierea acestui studiu este susținută de studii preclinice care au demonstrat activitatea antivirală a acestui potențial tratament împotriva SARS-CoV-2 de primă clasă, conceput special pentru a inhiba replicarea virusului. Structura PF-07321332, împreună cu datele preclinice, vor fi împărtășite într-o sesiune a reuniunii Spring American Chemical Society, din data de 6 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pfizer începe faza întâi a testelor clinice pentru un tratament oral care ar putea fi administrat bolnavilor de Covid, de la apariţia primului simptom