Antena Meniu Search
x

Phenianul a recomandat Rusiei si Marii Britanii sa evacueze ambasadele din Coreea de Nord

Kim Jong-un pregateste tara de razboi si o spune direct. Cel mai recent, azi, cand sefii misiunilor diplomatice, inclusiv a Romaniei, au fost chemati si informati ca nu mai sunt in siguranta. Phenianul le-a recomandat sa evacueze ambasadele pentru ca statul le mai poate garanta siguranta doar pana pe 10 aprilie.

Vezi și

"Un reprezentant al Ministerului nord-coreean de Externe a propus partii ruse sa examineze problema evacuarii colaboratorilor sai din ambasada rusa", a declarat Denis Samsonov, purtatorul de cuvant al ambasadei ruse din Coreea de Nord, conform Reuters.

Samsonov a precizat ca Rusia a examinat aceasta cerere venita din partea oficialilor nord-coreeni, adaugand ca deocamdata nu vor incepe procedurile de evacuare.

"Nu se intampla nimic extraordinar, ambasada lucreaza ca de obicei", a mai precizat acesta.

Marea Britanie examineaza si ea posibilitatea retragerii personalului diplomatic din Phenian.

„Putem sa confirmam ca ambasada Marii Britanii din Phenian a primit o informare din partea guvernului nord-coreean, in aceasta dimineata. Conform acesteia, guvernul nord-coreean nu va mai putea garanta securitatea ambasadelor si organizatiilor internationale din tara in cazul unui conflict incepand cu 10 aprilie”, a declarat un oficial britanic pentru The Telegraph.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Phenianul a recomandat Rusiei si Marii Britanii sa evacueze ambasadele din Coreea de Nord