Antena Meniu Search
x

Video Piatra Destinului, mutată de la Castelul Edinburgh la Westminster Abbey pentru încoronarea Regelui Charles, pentru prima dată în 25 de ani

Piatra Destinului, piesă centrală a încoronării Regelui Charles, a părăsit castelul Edinburgh pentru prima dată în 25 de ani.

de Redactia Observator

la 29.04.2023, 09:07

Vezi și

Mutarea pietrei a fost făcută în cadrul unei ceremonii şi urmează să ajungă la Westminster Abbey. Cu o greutate de 150 de kilograme şi o lungime de aproape 70 de centimetri, monumentul istoric a fost o pradă de război a Regelui Eduard I al Angliei, în secolul al 13-lea. În 1996 însă piatra a fost adusă în Scoţia. 

Cu doar câteva zile până la ceremoniile de încoronare a noului rege al Marii Britanii, ultimele sondaje arată că doar 3 din 10 britanici cred că monarhia este foarte importantă, în timp ce aproape 45 la sută dintre cei chestionaţi sunt de părere că ar trebui abolită. Este cel mai scăzut nivel de susţinere al monarhiei înregistrat din 1983 până astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Piatra Destinului, mutată de la Castelul Edinburgh la Westminster Abbey pentru încoronarea Regelui Charles, pentru prima dată în 25 de ani