Antena Meniu Search
x

Povestea pilotului din avionul rusesc doborât în Siria. Ofiţerul s-a sinucis, când a fost încercuit de inamici

Pilotul avionului militar rusesc doborât de rebeli în Siria s-a sinucis, detonând o grenadă, în momentul în care a fost încercuit de luptători inamici.

Vezi și

Pilotul avionului militar rusesc doborât de rebeli în Siria s-a sinucis, detonând o grenadă, în momentul în care a fost încercuit de luptători inamici. Dezvăluirea vine chiar de la comandamentul aviaţiei care i-a acordat pilotului, post mortem, cea mai înaltă distincţie din Rusia. Anterior, se anunţase că aviatorul a fost capturat şi ucis de rebeli. Bombardamentele din Siria continuă cu intensitate crescută şi fac zeci de noi victime în rândul civililor. Vă avertizăm că urmează imnformaţii cu impact emoţional deosebit.

Avionul Suhoi-25 a fost lovit de o rachetă sol-aer la altitudinea de 4000 de metri. Pilotul rus a reuşit să se ejecteze şi a coborât, cu paraşuta, la sol, păstrând legătura radio cu comandamentul. Încercuit de rebelii islamişti, a împuşcat mortal doi dintre ei dar apoi, pentru a nu fi capturat, s-a sinucis.

SERGHEI SUROVIKIN, comandantul forţelor aeriene ruse:

Grav rănit, cu luptători inamici la câteva zeci de metri, ofiţerul s-a aruncat în aer cu o grenadă.

Pilotul era căsătorit şi avea un copil. El a primit, post-mortem, titlul de "Erou al Federaţiei Ruse". Camarazii săi din aviaţia rusă şi cea guvernamentală siriană au replicat cu bombardamente şi mai intense asupra ultimelor două zone majore controlate, încă, de rebeli. În provincia Idlib, unde fusese doborât avionul rusesc, au fost lovite, între altele, trei spitale. Echipele de salvare s-au străduit să evacueze pacienţii în timp ce atacul aerian continua.

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa în provincia Idlib. Alţi 29 au murit în cealaltă zonă deţinută încă de rebeli, la periferia Damascului, supusă, de asemenea, unor bombardamente grele.

Organizaţiile umanitare care mai acţionează, încă, în Siria susţin că forţele guvernamentale continuă să folosească gaze toxice împotriva populaţiei civile. Iar la ONU, Statele Unite şi Marea Britanie au acuzat Rusia, aliata regimului sirian, că împiedică o anchetă internaţională pe această temă. 

Atât Rusia cât şi regimul de la Damasc susţin că atacurile lor vizează doar obiective militare. Luptele continuă şi într-o regiune din nord-vestul Siriei, unde armata turcă a intervenit împotriva kurzilor sirieni. 142 de civili ar fi fost ucişi aici de la începutul ofensivei, potrivit presei oficiale siriene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Povestea pilotului din avionul rusesc doborât în Siria. Ofiţerul s-a sinucis, când a fost încercuit de inamici