Antena Meniu Search
x

Planul Germaniei în caz de război cu Rusia: armata obligatorie, buncăre la metrou, alimente raţionalizate și transferul trupelor pe flancul estic

Guvernul Germaniei a publicat un nou plan în caz de război, relatează Bild. Planul include măsuri precum introducerea serviciului militar obligatoriu, imposibilitatea dizolvării Bundestag-ului, transferul trupelor NATO și Bundeswehr pe flancul estic, trecerea companiilor la economia de război sau pregătirea spitalelor pentru tratatrea rapidă a unui număr de pacienți pe o perioadă lungă de timp.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 17:35

Planul Germaniei în caz de război cu Rusia: armata obligatorie, buncăre la metrou, alimente raţionalizate și transferul trupelor pe flancul estic
Planul Germaniei în caz de război cu Rusia: armata obligatorie, buncăre la metrou, alimente raţionalizate și transferul trupelor pe flancul estic - Profimedia

Noul plan în caz de război al guvernului german denumit "Directiva-cadru privind apărarea comună" reglementează toate domeniile vieții sociale și economice: există reglementări pentru cetățeni, companii, spitale, supermarketuri şi bineînțeles armata, scrie Bild. Documentul prezintă măsurile care trebuie luate în timpul unui conflict militar. Ce se întâmplă dacă Rusia atacă? Planul îi afectează pe toţi germanii.

Serviciu militar obligatoriu

Planul prevede că serviciul militar obligatoriu va fi reintrodus în caz de război. Aceasta înseamnă că cetățenii pot fi chemați în armată în orice moment. De asemenea, conform planului, trupele NATO ar trebui dislocate în toată țara pe flancul estic, unde vor fi staționate și forțele Bundeswehr (n.r. armata germană). În plus, autoritățile pot obliga companiile să producă numai pentru apărare.

Articolul continuă după reclamă

Protecția populației

Pe acelaşi subiect

"Guvernul poate da ordine de evacuare urgentă în anumite zone ale ţării. Este interzisă separarea familiilor", scriu jurnaliştii germani. Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou vor fi folosite ca adăposturi temporare pentru populație.

Bild mai scrie că, în caz de război, Germania s-ar putea confrunta cu o criză de aprovizionare, cum ar fi lipsa de legume și fructe. Prin urmare, Ministerul Alimentației poate reglementa distribuția alimentelor şi impune raţionalizări. Guvernul va face stocuri de grâu, secară și ovăz în locuri secrete. Există și o rezervă de urgență pentru a asigura o masă caldă pe zi în special populaţiei din centrele urbane.

Alte aspecte ale planului de război

În timp ce Germania se apără, Bundestagul, adică parlamentul nu poate fi dizolvat. Spitalele trebuie să fie pregătite pentru un val mare de pacienți pe o perioadă lungă de timp. Autorităţile pot obliga cetățenii de peste 18 ani să lucreze în anumite domenii: de exemplu, în asistență medicală, oficii poștale sau brutării.

Germania are nevoie de 75.000 de soldaţi în plus

Armata germană are nevoie de cel puţin 75.000 de soldaţi suplimentari pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de NATO, potrivit Der Spiegel.  Alianţa îşi adaptează planurile de apărare pentru a face faţă unei Rusii pe care o consideră tot mai ostilă.

La summitul lor desfăşurat la Vilnius anul trecut, liderii statelor NATO au aprobat primele planuri majore de apărare de la sfârşitul Războiului Rece şi care detaliază cum ar răspunde Alianţa în eventualitatea unui atac rusesc.

Această măsură presupune o schimbare fundamentală după ce NATO, decenii la rând, nu a avut nevoie de elaborarea unor astfel de planuri, statele membre angajându-şi în acest timp trupele doar în războaie de relativ mică anvergură, precum cele din Afganistan şi Irak, şi estimau că Rusia post-sovietică nu mai reprezintă o ameninţare existenţială.

Planificatorii NATO şi ai statelor membre au lucrat serios la transpunerea acestor planuri în cerinţe concrete, identificând neajunsurile în privinţa trupelor, armelor şi altor echipamente necesare apărării în faţa unui atac rusesc, despre care ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a susţinut miercuri că ar putea veni în anul 2029.

Noile cerinţe NATO arată că Bundeswehr-ul va avea nevoie de circa 75.000 de soldaţi suplimentari pentru a acoperi efectivele noilor corpuri, divizii şi brigăzi aliate necesare implementării planurilor de apărare, notează Der Spiegel, citând documente confidenţiale despre care nu oferă alte detalii.

Bundeswehr-ul are în prezent aproximativ 180.000 de soldaţi, sub ţinta sa de 200.000, şi circa 80.000 de angajaţi civili. Germania a renunţat în anul 2011 la serviciul militar obligatoriu, dar ministrul Boris Pistorius a promis că va prezenta curând propuneri în vederea unei posibile reintroduceri a acestuia într-o anumită formă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Planul Germaniei în caz de război cu Rusia: armata obligatorie, buncăre la metrou, alimente raţionalizate și transferul trupelor pe flancul estic