Antena Meniu Search
x

Plutonul de execuție, REACTUALIZAT

Statul american Utah, situat în sud-vestul țării, ar putea deveni singurul din SUA care recurge din nou la plutonul de execuție pentru a aplica pedeapsa capitală în cazul condamnaților la moarte

Statul american Utah, situat în sud-vestul țării, ar putea deveni singurul din SUA care recurge din nou la plutonul de execuție pentru a aplica pedeapsa capitală în cazul condamnaților la moarte. 

Proiectul de lege a fost adoptat de Senatul acestui stat cu 18 voturi pentru și 10 împotrivă, iar dacă va fi ratificat de guvernatorul Gary Herbert, autoritățile vor recurge la plutoane de execuție în cazul în care produsele necesare injecțiilor letale utilizate de obicei pentru condamnați vor fi indisponibile, așa cum a fost situația recent în mai multe state americane.

Gary Herbert, un republican, nu a spus încă dacă intenționează sau nu să semneze proiectul de lege inițiat de alt republican, Paul Ray.

Potrivit autorului, plutoanele de execuție oferă o alternativă umană și rapidă injecțiilor letale.

Curtea Supremă a SUA urmează să se pronunțe luna viitoare asupra constituționalității acestor injecții, mijlocul cel mai utilizat pentru executarea condamnaților la moarte în țară, care suscită în ultimul timp tot mai multe controverse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Plutonul de execuție, REACTUALIZAT