Antena Meniu Search
x

Poliția cehă a reținut cinci persoane suspectate de legături cu forțele separatiste pro-ruse din Ucraina

Poliția cehă a reținut cinci persoane suspectate de finațarea și sprijinirea actelor teroriste, în legătură cu forțele separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, au declarat miercuri procurorii.

de Redactia Observator

la 21.04.2021, 16:15

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Parchetul din Praga a declarat că cele cinci persoane nu au fost încă puse sub acuzare, dar au fost arestate sub suspiciunea de susținere și finanțare a actelor teroriste, scrie Reuters

"Aceste fapte criminale se referă la implicarea cetățenilor cehi în luptele din estul Ucrainei de partea Republici Populare Donețk", se arată într-un comunicat.

Arestările s-au produs pe fondul unei tensiuni între Praga și Moscova, după ce Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi în urma apariţiei suspiciunii că serviciile de infromaţii ruse au fost implicate într-o explozie care a avut loc la un depozit de arme în 2014, a anunţat guvernul sâmbătă.

La rândul său, Rusia a expulzat 20 de angajați ai ambasadei Cehiei la Moscova, declarându-i “personae non grata”.

"Ambasadorul ceh Vitezslav Pivonka a fost informat că 20 de angajați au fost declarați personae non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul Rusiei până la finalul zilei de 19 aprilie, 2021”, a anunțat Ministerul rus al Afacerilor Externe, potrivit agenției TASS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Poliția cehă a reținut cinci persoane suspectate de legături cu forțele separatiste pro-ruse din Ucraina