Antena Meniu Search
x

Poliţia italiană a traversat ţara într-un Lamborghini cu 300 de km/h pentru a livra doi rinichi şi a salva două vieţi

O cursă contra cronometru cu 300 de kilometri pe oră pentru a salva vieţi. Agenții Polstrada au traversat Italia la bordul unui Lamborghini Huracan al Poliției de Stat pentru a ajunge din Padova la Roma și Modena, având o încărcătură specială: doi rinichi de transplantat.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 14:38

Poliţiştii italieni au traversat o parte din ţară cu o maşină Lamborghini pentru a livra doi rinichi pacienţilor care aşteptau transplantul, a anunţat marţi Poliţia Naţională. "Pe drum, pe autostradă, pentru a livra cel mai frumos cadou de Crăciun: viaţa. Datorită unui Moş Crăciun special al Poliţiei Naţionale, două persoane au primit câte un rinichi donat", a scris poliţia italiană pe pagina sa de Facebook.

În fotografii pot fi văzuţi un poliţist şi o asistentă care instalează în portbagajul maşinii de curse o cutie frigorifică medicală albastră în care se aflau cele două organe. Poliţiştii au plecat marţi din Padova (nord-est) şi au livrat un rinichi la spitalul din Modena, apoi l-au transportat pe cel de-al doilea la Roma.

De ce folosesc italienii Lamborghini şi nu elicoptere?

Poliţia rutieră italiană este echipată cu două Lamborghini Huracan, bolizi care dezvoltă peste 600 de cai putere şi ating o viteză maximă de 325 km/h. Cele două maşini sunt utilizate pentru interceptarea şoferilor care au săvârşit infracţiuni, însă sunt repartizate şi în cadrul altor misiuni de urgenţă, cum ar fi transportul de organe.

Poliția italiană a precizat că folosirea maşinilor Lamborghini în astfel de misiuni este esențială, deoarece permite eliberarea elicopterelor pentru alte urgențe neprevăzute. Lamborghini Huracan are un preț de peste 183.000 de euro și cântărește în jur de 1.400 kg. Cei 610 cai putere pot împinge bolidul până la 325 km/h și o accelerație fulgerătoare de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Poliţia italiană a traversat ţara într-un Lamborghini cu 300 de km/h pentru a livra doi rinichi şi a salva două vieţi