Antena Meniu Search
x

Video Politician american, atacat de o vulpe în curtea Capitoliului SUA. Bărbatul s-a apărat cu umbrela, dar tot a fost muşcat

O vulpe face victime la Washington! Un congresman a fost muşcat chiar în curtea Capitoliului. 

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 10:49

Democratul Ami Bera a fost atacat de vulpe în timp ce se plimba în apropierea clădirii Senatului. Din fericire, congresmanul nu a suferit răni grave, dar a fost dus la spital pentru a i se administra vaccinul antirabic. Ami Bera a declarat că a fost norocos şi că umbrela pe care o avea la îndemână s-a dovedit a fi o armă potrivită pentru lupta cu animalul sălbatic. 

Vulpile atacă în preajma Capitoliului

Protecţia animalelor a găsit vulpea, care, cel mai probabil, va fi relocată. De altfel, incidentul nu este singular. Trei persoane ar fi fost atacate de vulpi în ultima perioadă. Una într-o grădină botanică din apropierea Capitoliului, iar alta în propria curte. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Democrat Ami Bera din California a declarat marți că a fost victima unui atac „neprovocat” al unei vulpi în afara Capitoliului SUA, luni seară. Bera a spus că atacul a avut loc în zona parcului, la nord de Capitoliu, lângă clădirea birourilor din Senatul Russell.

„Mă plimbam, așa cum făceam adesea, pe lângă acel parc”, a explicat congresmanul pentru un grup de alți reporteri. „Am simțit că ceva se aruncă – total neprovocat – în spatele piciorului meu.”

Bera a adăugat că „s-a simțit ca şi când un câine mic” l-a atacat. „Nu știu dacă mi-a pătruns sau nu pielea, dar puteți vedea urmele de mușcături pe spatele pantalonilor”, a spus el, potrivit Business Insider.

Democratul a spus că, în ciuda lipsei de claritate cu privire la faptul dacă animalul sălbatic a reușit să-şi înfigă colţii în pielea sa sau nu, medicul i-a recomandat să se trateze pentru muşcătură din abundenţă de precauţie. „Rabia nu este ceva cu care să te joci”, a spus Bera.

Acesta a menţionat că a făcut 7 injecţii diferite Centrul Medical Walter Reed, primind inclusiv mai multe doze de imunoglobulină pentru a-i fi tratată posibila infecţie, urmate de o vaccinare împotriva tetanosului și rabiei.

„Sunt cinci injecții de imunoglobulină”, a explicat el. „Așadar, două în jurul gleznei – unde poate m-a zgâriat – unul în coapsă, unul pe ambele fese, tetanos în umăr, rabie în brațul drept”.

Ulterior, poliția din Capitol a capturat creatura numită de utilizatorii Twitter „vulpea Senatului”. Animalul a fost testat pozitiv pentru rabie după ce a mușcat cel puțin nouă persoane în jurul Capitoliului, potrivit oficialilor Departamentului de Sănătate din Districtul Columbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Politician american, atacat de o vulpe în curtea Capitoliului SUA. Bărbatul s-a apărat cu umbrela, dar tot a fost muşcat