Antena Meniu Search
x

Galerie foto Poliţist dat dispărut în urmă cu 16 ani, în urma tsunami-ului din Indonezia, găsit într-un spital psihiatric

Poliția crede că l-ar fi găsit pe Zainal Abidin, cunoscut sub numele de Asep, unul dintre zecile de mii de oameni dispăruți după tsunami-ul „Box Day” din 2004 care a lovit Aceh, Indonezia ucigând peste 230.000 de persoane.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.03.2021, 19:33

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un ofițer de poliție dispărut în urmă cu 16 ani, în timpul devastatorului tsunami denumit Boxing Day se crede că ar fi fost găsit într-un spital de psihiatrie.

Zainal Abidin a fost unul dintre zecile de mii de oameni dispăruți după tsunami-ul mortal care a lovit Aceh, Indonezia în 2004, ucigând 230.000 de oameni. Un cutremur cu magnitudinea de 9,1 care a avut loc în largul coastei provinciei indoneziene Aceh a provocat dezastre și a dus la decese în Indonezia, Sri Lanka, India, Thailanda și alte nouă țări.

În 2009, un bărbat a fost găsit rătăcind pe străzi de un șef de sat care l-a adus la o instituție mentală din Banda Aceh, relatează Coconuts Jakarta. Identitatea sa era necunoscută în acel moment și a rămas în instituție, deși starea sa nu a fost dezvăluită public.

Poliția locală a început recent să suspecteze că pacientul este Zainal, cunoscut și sub numele de Asep, când fotografia sa a fost difuzată pe rețelele de socializare alături de o fotografie veche a lui Asep în uniformă de poliție.

Autorităţile din Aceh investighează și cred că în sfârşit l-au găsit, dar așteaptă verificarea finală, potrivit Mirror.

"Vom verifica împreună cu familia sa din West Java și unitatea de poliţie din care făcea parte. Vom efectua, de asemenea, un test ADN asupra pacientului, precum și o analiză a amprentelor digitale și altor metode de identificare. Nu ne este clar unde ar fi fost Asep în anii dintre tsunami și găsirea lui", a spus un purtător de cuvânt al poliției locale.

Peste 120.000 de persoane au fost ucise în urma tsunami-ului

Când cutremurul din ziua teribilă, denumită Box Day s-a făcut resimţit în adâncurile Oceanului Indian, a fost declanșat un val de până la 17,4 metri care a şters pur şi simplu unele sate de pe hartă în câteva secunde.

Provincia Aceh de Nord a suportat greul dezastrului în care au fost uciși în total 128.858 de persoane, potrivit statisticilor elaborate de guvern și agențiile de ajutor.

Numărul morţilor a crescut cu fiecare zi, pe măsură ce cadavrele ieşeau la suprafaţă pe străzile inundate, ori erau găsiţi printre dărâmături, relatează Reuters.

Spitalele și morgile s-au străduit să facă față numărului extrem de mare de victime şi decedaţi. Peste 570.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele și 179.000 de clădiri și case au fost distruse în Indonezia.

Ajutorul masiv din partea oamenilor au ajutat în Banda Aceh pentru punerea pe picioare a unui nou oraş deasupra ruinelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Poliţist dat dispărut în urmă cu 16 ani, în urma tsunami-ului din Indonezia, găsit într-un spital psihiatric