Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţist, filmat când lovea şi călca pe cap un bărbat întins la pământ, pe aeroportul din Manchester. Imaginile virale au provocat un val de furie

Un poliţist a fost filmat călcând şi lovind cu piciorul în cap un bărbat întins la pământ pe aeroportul din Manchester. Imaginile au devenit virale şi au stârnit furie în mediul online, porovcând chiar şi proteste în fața unei secții de poliție din Rochdale, Greater Manchester. Oamenii legii au declarat că incidentul a survenit după ce ofiţerii au fost atacați în timp ce încercau să aresteze o persoană în urma unui conflict, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 14:02

- X

Scene şocante pe aeroportul din Manchester. Un polițist britanic a fost suspendat după ce mai multe imagini în care apare lovind şi călcând pe cap un bărbat întins la podea s-au viralizat pe reţelele sociale şi au stârnit furie în mediul online. În videoclipuri, omul legii apare ţinând deasupra bărbatului un pistol cu electroşocuri, apoi îl loveşte cu piciorul în faţă şi-l calcă pe cap, în timp ce alți polițiști le cer oamenilor din jur să nu se apropie.

Poliția din Greater Manchester a reacţionat, explicând că incidentul a survenit după ce ofiţerii au fost atacați în timp ce încercau să aresteze o persoană în urma unui conflict în care o agentă a fost lovită şi a suferit o fractură la nas. Însă califică evenimentul drept "şocant şi neobişnuit", anunţând că vor demara o anchetă internă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Proteste în urma imaginilor violente

Primarul din Greater Manchester, Andy Burnham, a făcut apel la calm după ce imaginile au provocat un protest în fața secției de poliție din Rochdale. Mulțimea a putut fi auzită scandând „Rușine să vă fie” la demonstrația unde sute de persoane s-au adunat miercuri seara. Greater Manchester Police a declarat că înțelege „îngrijorările profunde” care au fost „exprimate pe scară largă”.

În perioada premergătoare incidentului prezentat în clip, un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerii cu arme de foc au fost puși la pământ după ce au încercat să facă o arestare în urma unei bătăi în aeroport. A existat un „risc clar” ca armele lor să le fie luate, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, adăugând că toți trei au fost duși la spital, unul dintre ei având nasul spart. Patru bărbați au fost arestați sub suspiciunea de agresiune și ultraj.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Poliţist, filmat când lovea şi călca pe cap un bărbat întins la pământ, pe aeroportul din Manchester. Imaginile virale au provocat un val de furie