Antena Meniu Search
x

Curs valutar

13 polițiști uciși într-o ambuscadă a traficanților de droguri, în Mexic (Video)

13 polițiști din Mexic au fost uciși într-o ambuscadă, într-un oraș din vestul țării. Autoritățile îi acuză pe traficanții de droguri că sunt responsabili pentru masacru. 

de Cristian Toteştean

la 16.10.2019 , 02:48

13 polițiști din Mexic au fost uciși într-o ambuscadă, într-un oraș din vestul țării. Autoritățile îi acuză pe traficanții de droguri că sunt responsabili pentru masacru. 

Polițiștii se deplasau cu 5 mașini în orașul Aguililla, din statul mexican Michoacan. Au fost atacați prin surprindere de un grup de aproximativ 30 de indivizi, puternic înarmați.

Masacru comis cu arme de mare calibru

13 polițiști din Mexic au fost uciși într-o ambuscadă a traficanților de droguri
Vezi și

Atacatorii au deschis focul cu arme de calibru mare asupra mașinilor. Complet nepregătiți pentru o astfel de situație, polițiștii au fost masacrați.

13 dintre ei au fost uciși, iar alți 3 au fost răniți. Imagini amator care au fost postate pe internet după ambuscadă arată scene teribile. Mașinile de poliție au fost incendiate în confruntare, iar pe jos erau cadavrele agenților uciși.

Ministerul mexican de Interne a condamnat atacul și a anunțat că oferă resurse umane și tehnologice pentru a-i aduce pe vinovați în fața justiției. Autoritățile îi consideră responsabili pe traficanții de droguri, autori a numeroase violențe în zonă.

Cine este CJNG

Potrivit CNN, în regiune este foarte activ Cartelul din Jalisco Noua Generație (CJNG), unul dintre cele mai puternice din Mexic și totodată aflat într-o rapidă extindere. Primele semne ale activităților sale criminale au apărut din 2009.

Inițial aliat cu Cartelul Sinaloa, al regelui drogurilor, El Chapo Guzman, CJNG a urmat apoi propria tactică de extindere, reușind să se infiltreze în 7 state mexicane, într-o perioadă de doar 6 luni.

Liderul cartelului e considerat a fi Ruben Oseguera Cervantes, alias El Mencho, un individ de 53 de ani, considerat responsabil pentru doborîrea unui elicopter al armatei mexicane, în 2015.

Val de violențe în Mexic

Mexicul se confruntă cu un val de violență provocat de prezența unor organizații criminale puternic înarmate. Guvernul este în război cu cartelurile de droguri din 2006, iar confruntările au avut rezultate extrem de sângeroase.

De asemenea, și cartelurile se luptă între ele, în tentativa de control a teritoriului, iar multe încăierări pentru supremație au avut ca rezultat adevărate masacre.

Doar în 2018, în Mexic au fost raportate peste 33 de mii de crime, cea mai mare rată din istoria statisticilor acestei țări. Iar 2019 riscă să depășească acest record macabru.

Cristian Toteştean Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » 13 polițiști uciși într-o ambuscadă a traficanților de droguri, în Mexic (Video)