Antena Meniu Search
x

Pompierii din California au aliaţi de nădejde în lupta împotriva incendiilor

În munca de prevenire a incendiilor de vegetaţie, pompierii din California se bazează pe o armată de colaboratoare tăcute dar eficiente.

Vezi și

În munca de prevenire a incendiilor de vegetaţie, pompierii din California se bazează pe o armată de colaboratoare tăcute dar eficiente.

O dată cu vara, în California au revenit seceta şi ameninţarea incendiilor de vegetaţie. Pe câmpurile cu buruieni şi ierburi uscate, o scâteie e suficientă ca să se dezlănţuie un infern. Aici intervin, însă, caprele: aduse în zone alese strategic de pompieri, ele elimină orice urmă de vegetaţie şi creează, practic, bariere pentru flăcări.

Metoda a fost aplicată la început experimental cu câteva zeci de capre, dar acum efectivul lor a ajuns la 8000. Fireşte, ele nu sunt trimise toate odată pe teren ci în echipe de câteva sute. Rezultatul acţiunii lor face obiectul unui studiu pe cale să fie finalizat după trei ani de cercetări.

Concluzia este că animalele ajută şi la îndepărtarea altui pericol: inundaţiile, prin eradicarea ierburilor care slăbesc rezistenţa digurilor. În opinia specialiştilor, caprele fac o treabă minunată şi ar trebui chiar declarate "ambasadoare" neoficiale ale serviciilor de protecţie împotriva incendiilor şi inundaţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pompierii din California au aliaţi de nădejde în lupta împotriva incendiilor