Antena Meniu Search
x

Portretul ucigaşului de la biserica din Texas: Cunoscuţii îl descriu drept un bărbat straniu, cu o viaţă ratată. Fostul caporal s-ar fi sinucis

Fostul caporal Devin Kelley, autorul celui mai sângeros atac armat în masă din Texas, prezentat de cei care l-au cunoscut drept un bărbat straniu cu o viaţă per

Fostul caporal Devin Kelley, autorul celui mai sângeros atac armat în masă din Texas, prezentat de cei care l-au cunoscut drept un bărbat straniu cu o viaţă personală ratată, a fost dat afară din Forţele aeriene americane (US Air Force) din cauza unor violenţe conjugale, relatează AFP.

Atacatorul care a ucis 26 de persoane într-o mică biserică dintr-un cătun texan, duminică, s-a sinucis în timpul unei urmăriri, a declarat luni şeriful Joe Tackitt pentru postul CBS.

Autorităţile au anunţat că el nu avea permis de armă şi că soacra sa a primit mesaje de ameninţare, transmite The Associated Press.

Victimele sale erau membri ai parohiei de toate vârstele. Kelley a murit îmbrăcat în negru din tălpi în creştet.

Diverse fotografii cu faţa sa - un ten palid, un om care nu zâmbea, cu sau fără barbă şi părul ras - apar luni în presa americană însoţite de mai multe întrebări decât răspunsuri.

Ucigaşul locuia la New Braunfels, un oraş situat la aproximativ 50 de kilometri de Sutherland Springs unde, din motive de clarificat, a ales să comită acest carnagiu.

Devin Kelley se afla printre cei care îşi expun frustrarea, furioşi, pe reţele de socializare. Diatribele sale, pe Facebook, au vizat religia, Biserica, credincioşii.

Mai mulţi foşti colegi de-ai săi de clasă au povestit că s-au distanţat în mai multe rânduri de acest activist ateu cu un comportament ostil şi frecvente accese de violenţă.

Cariera militară a lui Kelley a fost scurtă, fără anvergură, şi marcată de un final abrupt.

El a fost recrutat în 2010 pentru a lucra ca logistician într-o bază a Forţelor aeriene în New Mexico, un stat care se învecinează cu Texasul.

Doi ani mai târziu el a fost trimis în faţa Curţii Marţiale din cauza violenlelor asupra soţiei şi unui copil, prezentat de diverse surse ca al cuplului sau doar al femeii. Aceasta din urmă a cerut divorţul în acelaşi an, 2012.

Caporalul a fost condamnat din cauza agresiunilor la un an de detenţie. El a fost totodată degradat şi dat afară din US Air Force. În 2014 el a încercat, fără succes, să obţină, în apel, o revizuire a acestei condamnări.

Se pare că militarul lăsat la vatră s-a mutat, ulterior, în Colorado, unde cazierul său judiciar conţine acuzaţii de rele tratamente faţă de animale.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Portretul ucigaşului de la biserica din Texas: Cunoscuţii îl descriu drept un bărbat straniu, cu o viaţă ratată. Fostul caporal s-ar fi sinucis