Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Portul chinezesc Qingdao, invadat de alge. Plaja s-a transformat într-un "verde infinit"

Orașul-port chinez, Qingdao se confruntă cu cea mai gravă invazie de alge din regiune, cu peste 1.700 km pătrați de zonă de coastă acoperită de alge marine dăunătoare, cunoscute şi sub denumirea de „mareea verde”.

de Redactia Observator

la 20.07.2021 , 14:57

Qingdao se confruntă anual cu invazia algelor, transmite KFGO. În mod normal, apare de la sfârșitul primăverii și durează între trei şi patru luni, afectând ecosistemul marin local, deoarece algele iau oxigen de la alte organisme și produc mirosuri toxice în timp ce se descompun. Se așteaptă ca peste 1 milion de tone de alge să fie scoase din ape, a informat China News.

Autoritățile orașului Qingdao au trimis peste 12.000 de nave pentru a colecta aproximativ 450.000 de tone de alge în ultima săptămână. Algele care plutesc în Qingdao provin în principal din bancul Subei din nordul provinciei Jiangsu, potrivit unui cercetător de la IOCAS.

De cel puţin 15 ani, guvernul central al Chinei a lansat o campanie împotriva exploziei de alge și a investit 307 milioane de dolari în 2018-2019 pentru a sprijini mediul marin. Cu toate acestea, algele încă apar în fiecare an când temperatura urcă la un nivel suficient cât să provoace dezvoltarea acestora.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Portul chinezesc Qingdao, invadat de alge. Plaja s-a transformat într-un "verde infinit"